|
Vad és Vadászat
Ki volt vadászni?
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2014.03.12, 21:46 | Üzenet # 376 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Állapot: Offline
| Kimentem 4-kor 1/2 5 kor már a lesen ültem. 1/2 6 KOR LÁTOM ÁM , HOGY VALAKI GYALOGOL A LESEM FELE ! A társaság titkára na gondoltam ez mi a fenét akar merthogy nem hivott telefonon ahogyan azt nállunk szokás. Elhalad mellette rászólok hát te??? Ő a másik leshez akar eljutni. Dehát miért rajtam keresztül kérdezem . Nem láttalak volt a válasz holott a terepjáróm 500m- el arrébb van a bokrosban azt látta. Ezután begyalogol és bekanyarodik széllel szemben arra a területre ahonnan én várom a disznót. Összepakoltam és 6- kor eljöttem haza!!!!! ne kérdezzen senki semmit!!!!!!!! Hozzáadva (2014.03.12, 20:46) --------------------------------------------- Közben fölhivom a vadászmestert és sérelmezem a dolgot. Állitólag közölve volt vele hoyg hivjon és ne arra menjen hanem az erdőn keresztül mert én ott ülök merthogy be vagyok oda irva!!!!! Na a mai vadászatról ennyit!!!!!
|
|
| |
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2014.03.13, 14:13 | Üzenet # 377 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
| Előfordul az ilyesmi... Nálunk mi próbálunk úgy közlekedni, hogy a másikat ne zavarjuk. Bár előfordul, hogy más módon nem oldható meg a területre történő kijutás, ilyenkor fölhívjuk, egymást, hogy lehetőség szerint ne okozzunk kellemetlenséget, a másiknak.
|
|
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2014.03.19, 20:22 | Üzenet # 378 |
Hivatásos vadász
| Ma ha mindenki bejött na akkor megyek én ki! Hozzáadva (2014.03.16, 08:59) --------------------------------------------- Megyek etetni! Hozzáadva (2014.03.19, 19:22) --------------------------------------------- Tegnap vettem bükkfakátrányt holnap megyek mázolni:)
|
|
| |
Tibor | Dátum: Szerda, 2014.03.19, 20:38 | Üzenet # 379 |
Hivatásos vadász
| Tegnap este kimentem szalonkát lesni, majd pedig disznóra. Egy leszántott kukoricaföld mellé cserkeltem ki. Volt kint 11 darab disznó, de sajnos a szél odaérkeztemkor rossz volt, majd 20 perccel később sem változott. Ekkor gondoltam fölülök egy lesre, hátha felém indulnak, de nem. Viszont a szél egy órával később megfordult és már rájuk lehetett menni. Mikor 160-170 méterre lehettem, ismét megfordult a szél. A disznók pedig kereket oldották. Így jártam. Nagy kalappal mindenkinek!
|
|
| |
Tibor | Dátum: Hétfő, 2014.03.31, 19:07 | Üzenet # 380 |
Hivatásos vadász
| Elég kevés az időm. Csak szalonkázni megyek ki. Hétvégén láttam két alkalom alatt összesen 3 db-ot, azok is hang nélkül érkeztek. Nálunk vége felé jár már... A kukoricát lassan kezdik vetni. Majd talán akkor többet tudok vadászni! Viktor nálad mi a helyzet?
|
|
| |
Laci | Dátum: Hétfő, 2014.03.31, 20:40 | Üzenet # 381 |
Hivatásos vadász
| Szombaton közgyűlés volt, renden lezajlott minden, utána bográcsban főtt, múlt héten lőtt vaddisznópörkölt, amihez tésztát kértünk, már a krumplit untuk ( - már aki). Az ebéd után elkezdtünk szervezkedni, ki kellene ülni. Az idő jó, a nap süt, mi sem alkalmasabb egy jó vadászatra. A szél azért rendesen fújogatott, de úgy szedtük össze a leseket, hogy mindenki jó széllel üljön. Nekem már egészen máshová jutott hely, mint a többieknek, ezért nagy pát intve elindult mindenki a megbeszélt helyekre. Múlt heti kinti sétálgatásaim során ráakadtam egy igen bozótos részen egy kiváló dagonyára, ami elég nehezen megközelíthető, mivel a kökények sűrűn kérik a rajtad levő nadrágot és pulóvert. A dagonya mellett magasan fent fára is találtam. Az egész egy fasorban van, melynek a sűrű kökényes felőli végében alakítottam ki és álcáztam el egy pici lőállást. Ezt céloztam én meg az esti kiülés során. Este nyolckor már a kisszéket is magamra vettem volna, úgy fáztam. Végeztem, gyerünk haza. Csak két őz jött inni a dagonyára, semmi mást nem láttam, nem hallottam. A leshelyet a fasor végén lehet látni - ha lehet Én látom!
Hozzáadva (2014.03.31, 19:40) --------------------------------------------- Este 11-kor csörög a telefon: gyere májat enni! Disznót lőttünk! Az egyik kollegának sikerült a délelőtt megszórt szórón egy 50 kg-os kansüldőt terítékre hozni. Ha valamelyikőnk lő valamit, általában abbahagyjuk a vadászatot és megyünk segíteni keresni, zsigerelni, felpakolni és visszük be a vadászházhoz. Zsenge teríték, majd míg ketten-hárman elkérik a csuhás kabátját, addig a többiek hagymát tisztítanak, szalonnát szeletelnek, és a máját el is fogyasztjuk még akkor melegében. Ez nekem most kimaradt.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2014.03.31, 23:49 | Üzenet # 382 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Pedig mocskos jól nézett ki a te helyed is! Majd legközelebb!
|
|
| |
Tibor | Dátum: Kedd, 2014.04.01, 15:36 | Üzenet # 383 |
Hivatásos vadász
| Egészen jó helynek tűnik! Jó lesz az a dagonya, ha nyáron kevés lesz a víz!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Kedd, 2014.04.01, 15:40 | Üzenet # 384 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
| Sziasztok! Azért csak csak történik egy s más :). Gratulálok az elejtőnek!! Jó kis helyed van Laci. Megadja majd csak ki kell várni :). Tibor. Felém mi a helyzet? Még mindig C vágányon vagyok. Elég érdekes és hosszú történet ez. De remélem hamarosan vége és akkor majd részletesen leírom. Mindenkinek egy kalappal!!!
|
|
| |
Laci | Dátum: Csütörtök, 2014.04.03, 20:42 | Üzenet # 385 |
Hivatásos vadász
| Kimentem de minek! akkora szél fúj , hogy nem lehet vadászni , főleg ha rossz felől fúj!!
|
|
| |
szasza | Dátum: Szombat, 2014.04.05, 13:30 | Üzenet # 386 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Szép napot! Tegnap este kiültem sajnos csak 2 szarvast láttam a csuhások nem mozogtak.
|
|
| |
Laci | Dátum: Hétfő, 2014.04.14, 21:46 | Üzenet # 387 |
Hivatásos vadász
| Elkerült a vadászszerencse. Szombaton délután ment a körtelefon és a szervezkedés, hogy estére offenzívát indítunk a huncutul sunnyogó disznók ellen. Össze is gyűltünk hatan, aztán próbáltuk úgy elülni az erdőt, hogy a szél mindenkinek jó legyen. Nekem is jutott egy kökényes melletti les, melyre 6 óra magasságában fel is keveredtem. Ez ígéretes les, hisz tavaly erről már lőttem disznót a sötétedés határán. Előttem csatorna, mely mögött sűrű kökényes, de a belsejében vannak belátható részek. Fél 8 körül disznófej bújik ki a kökényesből, és indul a belső placcon az átellenben lévő sűrűs felé. Puska fel, kibiztosít, kereszt rajta. Ekkor látom, hogy mögötte sorjáznak az apróságok, kis csíkos kabátban. Majd kiszalad két tavalyi süldő is, és célkereszt áthelyezés következett, de a két süldő a koca túloldalára keveredett, így sehogy sem találtam az oldalukat. Ez 5-6 másodperc alatt zajlott, és már el is tűntek a kökény malac-alagútjain. Biztosító vissza, puska le, s ez így is maradt 9 óráig. Még hallatszott, ahogy a kökényes túlsó oldalán az őzek jelezték, merre jár a konda. Ennyi fért bele a szombatba. Vasárnap megint kiültem, egész már helyre, messze ettől a lestől, egy víztározó belső száraz részébe. Fél nyolckor látom ám, hogy a szórón valami apró pockok matatnak. Kereső elő, ezt megnézzük. Az öt kis pocok nem volt más, mint kéthetes csíkos kismalac. Turkáltak és eszegettek a szórón. Tíz perc elteltével megjelent egy disznófej, ami igen gyanakodóan bújt elő a nádból. Kereső le, puska föl, kereszt rá. Kibújt, és látom ám, hogy a mami az. Pár percig eszegetett a szórón, én vártam, hogy esetleg egy felnőtt családtagja is megjelenik. De nem jött senki. Pár perc elteltével visszamentek ők is a nádba. Visszabiztosít, puska le. 5 perc után megint malacfej a nádból, kereső le, puska fel, szálkereszt rajta... de máris kocogtak utána ismét az apróságok. Így a lövés természetesen elmaradt. Ennyi volt a hétvége történése.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Hétfő, 2014.04.14, 22:21 | Üzenet # 388 |
Hivatásos vadász
| Szombatról vasárnapra ért kint a területén a pirkadat. Sötétedés után nem sokkal sakálok üvöltöttek körülöttem. Aztán rókák ugattak. 11-kor elindultam eredeti helyemről és setaltam egyet. Útközben láttam 3 szarvast. Majd ismét fölültem egy lesre. Ott 0:54-kor jött két süldő, de elég gyorsan haladtak az elművelt földön. Elég messze voltak, hogy úgy rájuk lőjjek, de arra nem volt elég időm, hogy rájuk cserkeljek, így meg tudták úszni. 2-kor újra fölkerekedtem és elindultam. Találkoztam egy borzzal. Mikor odaért a nyomomhoz nem hogy elfutott volna, még utánam jött és kb 8-10 méterről nézett rám. végül olyan 3:40 körül visszakeveredtem eredeti helyemre, ott vártam a reggelt. Elég fárasztó éjszaka volt!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Hétfő, 2014.05.05, 10:33 | Üzenet # 389 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
| Sziasztok! Nem unatkoztatok:) Hozzáadva (2014.05.05, 09:33) --------------------------------------------- Jó nagyot. Mi újság a reviereken? Senki semerre?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2014.05.05, 14:52 | Üzenet # 390 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Érettségi van ezerrel.
|
|
| |