Hétfő
2025.01.13
15:41
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
LaciDátum: Hétfő, 2014.05.05, 16:34 | Üzenet # 391
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Hol van az már :)))))))))

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2014.05.06, 21:47 | Üzenet # 392
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Köszönöm!  smile Aztán utána beveszem majd én is a határt. biggrin

TiborDátum: Csütörtök, 2014.05.08, 16:33 | Üzenet # 393
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Ma rettegjenek a disznók! Most végre van egy kis időm, megyek vetést őrizni! biggrin

TiborDátum: Péntek, 2014.05.09, 18:09 | Üzenet # 394
Hivatásos vadász
Tegnap egy őzet és egy mezei nyulat láttam, ma este folytatás következik. biggrin

TiborDátum: Szerda, 2014.05.14, 23:54 | Üzenet # 395
Hivatásos vadász
Máj. 9-én este hibáztam egy rókát olyan fél tizenegy körül. Fél tizenkettőkor a nádban hallottam hogy valami tör. Éjfélkor kirontott két jól megtermett süldő a hátam mögül. A kukoricaföld szélétől, olyan 50 méterre foglaltam helyet. Természetesen semmi takarás, de gondoltam, úgysem vesz észre a disznó, ha kijön. Valamint, ha a hátam mögül érkeznek akkor idejében meg tudok még fordulni. De nem így lett. Az elsőnek érkezett süldő elkezdett mellettem kocogni, a másik pontosan felém tartott. Hirtelen megálltak és engem kezdtek méregetni. Olyan közel voltak, hogy a puskát nem tudtam levenni a lőbotról. Féltem, hogy elugranak a mozgásra. Mikor már olyan 5 perce nézegettek, elindultak, ekkor kezdtem fölvenni a puskát. De hamarabb odaértek a csapásomhoz, amin bejöttem, mint hogy célozni tudtam volna. Ezután nekiiramodtak a táblán a nádas felé, lövést azonban nem tudtam tenni.
Máj. 10-én ismét azon a helyen ért a sötétség. Láttam ugyanakkor, nagyjából azon a helyen egy rókát, mint előtte este. Rásipoltam, jött is szépen, de mikor kibiztositottam a puskát a kattanasra elszaladt. Utána cserkeltem. Láttam még 2 felnőtt és két, a kotoréknál játszadozó rokafit meg egy borzot.
Máj. 11-én este pedig két nyúl, két szarvas és egy róka mutatkozott.
Most egy kis ideig ezekkel az élményekkel kell beérjem, de jövő héten remélhetőleg újra ki tudok menni.

szaszaDátum: Péntek, 2014.05.16, 11:39 | Üzenet # 396
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
Szép napot mindenkinek. Hétfőn este kiültem még az eső előtt. Eső elálta után 10 óra körül ropanás nézem a szórót kint van a disznó. Levett egy nyél kukoricát és irány a takarás. ezt megcsinálta még 2szer. Puska fel nézem azt a helyet ahol bement. Látom óvatossan jön kifelé vill pont be biztositás. Kicsit srégen áll velem szembe mondom nincs több idő lámpa fel dur.Látom a disznó elvágódik. Újratöltés, figyelem mit csinál. Még rugott párat és vége. Telefon a havernak jöhet megvan. 70 kg körüli kancsi nagyon örültem neki, vadőrünk kifőzi szerinte 13 as lesz az agyara. szép este volt.

TiborDátum: Péntek, 2014.05.16, 13:52 | Üzenet # 397
Hivatásos vadász
Gratulálok! smile

ViktorDátum: Péntek, 2014.05.16, 19:39 | Üzenet # 398
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
Gratulálok Szasza! up

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2014.05.16, 20:48 | Üzenet # 399
Hivatásos vadász
Gratulálok!  biggrin

LaciDátum: Péntek, 2014.05.16, 21:40 | Üzenet # 400
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
Gratulálok!

szaszaDátum: Vasárnap, 2014.05.18, 11:24 | Üzenet # 401
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
Köszönöm szépen.

TiborDátum: Csütörtök, 2014.05.22, 10:17 | Üzenet # 402
Hivatásos vadász
Az elmúlt három nap minden este kimentem.
19-én láttam egy nagy kondát. Előttem mentek el olyan 40 méterre a nádban, de a nagy kocákat nem akartam lőni, a süldőkből csak itt-ott láttam valamit, a malacokból pedig semmit. Így a lövés elmaradt.
20-án egy moccanás nem volt.
21-én sötétedés után jött három nagyobb disznó, de nem tudtam elbírálni őket a magas gaz miatt. Mikor közelebb jöttek, valami nem tetszett nekik, leléptek. Aztán jött egy koca a malacaival. A szél rossz volt, de kijöttek. Kb. 5 perc múlva a koca fújt egyet, és eltűntek az éjszakában.
Folytatás következik. Ma megyek a Bakonyba. biggrin
Egy kalappal mindenkinek!

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2014.05.23, 10:39 | Üzenet # 403
Hivatásos vadász
A hét első felében egy nagyon kedves barátom meghívásának tettem eleget. Az első két nap egy ígéretes szóró volt a leshelyem, de a disznók akkor valahol máshol jártak, így hétfőn este 2 szarvasban gyönyörködhettem, kedden pedig csendben telt el az idő. Szerdán ismét egy csodálatos helyre esett a választás, amit fél kilenckor disznóvisítás nyugtázott. Azonban a szél rövidesen fordult, és a konda az ellenkező irányba vonult tovább. Már jócskán besötétedett, amikor ismét recsegésre lettem figyelmes. Disznók közeledtek a nádasban, ám a magas nád miatt nem láthattam őket. Nem sokkal ezután még egy borz is betámadott, egészen odajött a les alá. Szép esték voltak.  :)  

TiborDátum: Vasárnap, 2014.05.25, 18:40 | Üzenet # 404
Hivatásos vadász
Bakonyban tett látogatásom során egy róka esett
Mindjárt első este terítekre került a róka egy napraforgó földön. Majd estig érkezett még egy egyedüli csülkös. A szél azonban fordult és mondanom sem kell, neki kedvezett. Megugrott a sűrűben, halk fújással nyugtázta ottlétünket majd hangtalanul eltűnt. Másnap két ígéretes hely közül választva, a nyíltabbat választottuk. (a jobb látási viszony miatt) Jött egy elég jó bak, de mivel vendéglátóm csak utólag mondta, hogy lőhetek bakot, így megúszta a találkozást. Utána jött még három disznó, de mindet 60 kg fölöttinek néztem. Nem szerettem volna nagy kocát lőni, ezért fél óra nézegetés után lövés nélkül távoztak a szóróról, teli gyomorral. Utolsó este szintén két helyet választottunk, majd vendéglátómmal együtt ültünk fel az egyikre. Sötétedés előtt nem sokkal átcserkeltünk a másik lesre, ahol csak a disznók hűlt helyet találtuk, ugyanis mire odaértünk már az összes kukoricát megették, és a délelőtt kiszórt sóból se hagyták szinte semmit. Lekéstünk róluk.
Szép három napot töltöttem ismét a Bakonyban. Remélem sok hasonló élményben lesz még részem és mindenkinek hasonlóán izgalmas vadászatot kívánok! smile

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2014.05.25, 20:49 | Üzenet # 405
Hivatásos vadász
Szép élményekben volt részed! Gratulálok a rókához!  biggrin

Keresés: