Hétfő
2025.01.13
02:37
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2012.01.30, 16:27 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Kint töltött éjszakák, reggeli cserkelések, élménybeszámolók, tapasztalatok, kérdések.

BigBuckHunterDátum: Szombat, 2012.02.04, 13:04 | Üzenet # 2
Hivatásos vadász
Hát végre leesett a hó, talán néhol túl sok is. rolleyes Kívánom hogy minél több vadásznak okozzon szép élményeket, kellemes sétákat, de mindemellett figyeljünk még inkább oda a vadra, hiszen Ő van a legjobban kiszolgáltatva a tél birodalmának.

Egy kis kedvcsináló:

BigBuckHunterDátum: Szombat, 2012.02.11, 22:30 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Ma kint voltam kicsit vadászgatni, hát gyönyörű szép ez a havas táj az biztos.
A fegyver hallgatott végig, viszont sok szép élményben volt részem.
A végeredmény: kb. 40-45 darab szarvas, olyan 30 bika, és 15 tarvad, ezenkívül egy bakot és két sutát láttam a cserkelés alkalmával. Mindenkinek hasonlókat! smile

levihunterDátum: Kedd, 2012.02.14, 17:28 | Üzenet # 4
Vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
Voltam én is a hétvégén egy kicsit körülnézni.Az erdő teli van őz és róka nyomokkal.De inkább rókáéval.Szarvasnak nyoma sincs.Disznó nyomokat is csak egy két helyen találni.Az erdő olyan kihaltnak tűnik.Nem tudom hogy ez az időjárástól lehet-e,de remélem amint elkezd tavaszodni,a vadak is jobban mozognak majd az erdőben. biggrin

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2012.02.15, 16:26 | Üzenet # 5
Hivatásos vadász
Lehet, hogy van valami szóró a környéken és oda járnak.

DeerHunterDátum: Szerda, 2012.07.25, 20:36 | Üzenet # 6
Erdőjáró
Üzenetek: 2
Én papámmal megyek születésnapom alkalmából augusztus 19.-én balkáni gerlét lőni a házuktól kb. 500 méterre a napraforgókhoz. Már nagyon várom! smile

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2012.07.25, 23:36 | Üzenet # 7
Hivatásos vadász
Na akkor szart a tarisznyába! biggrin Hajrá, gyors röptű madár, nem lesz egyszerű őket eltalálni. wink

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2012.08.28, 14:40 | Üzenet # 8
Hivatásos vadász
Tegnap este kint voltam kicsit bikát figyelni, bőgés sehol, viszont:

19:30 : kijön egy bal első lábára sánta (valószínűleg egy régebbi lövés miatt) spíszer a legelőre és elkezd enni a vadkörtefáról
19:40 : kilép egy koca a rétre, de megijed a bikától és visszamegy az erdőbe
19:50 : átkocog előttem 50 méterre egy mázsás vadkan (mint általában lenni szokott, amikor "csak" nézelődni megy az ember smile )
19:55 : egy nyúl ugrándozik a les körül
20:15 : kilép egy 3 éves őzbak, egészen bejön a les alá
20:20 : követi egy róka, ő is a les alá jött be
20:30 : kivált egy tehén a borjával, majd csemegéznek a gyümölcsfáról
20:40 : egy egyes disznó jön át a réten, majd 5 percen belül követi egy másik
20:45 : egy szarvas (hogy mi azt nem láttam) vált ki, de hamarosan visszamegy az erdőbe

Hazafele menet még átugrott előttünk 2 konda, az egyikbe olyan 12 disznó volt, köztük 2 babos, a másikba 3 süldő és egy koca a 2 kis malacával.

Mit mondhatnék, élménydús egy este volt. biggrin A bőgésre meg nagyon kíváncsi leszek mi lesz idén...

DodeszDátum: Péntek, 2012.11.09, 15:25 | Üzenet # 9
Erdőjáró
Üzenetek: 1
Mivel a szarvasok násza már lezajlott, ezért nálunk is megkezdődött a tarvad vadászat:) Én kimondottan szeretek télen vadászni és már nagyon várom h végre fehér legyen a táj, de most is sok élményben van része az erdőjáróknak! Legutóbb vasárnap hajnalban voltam kint:) Mivel kissé megkésve értünk a területre főként őzet és szarvast szerettünk volna terítékre hozni édesapámmal:) Diána nekem kedvezett és egy vetés szélén ülve láttam, hogy egy suta jön ki a közeli erdőből:) Kis várakozás után, miután láttam, hogy gida nincs vele, hát úgy döntöttem, hogy terítékre hozom, a lövés hatására az őz tűzberogyott és én boldogan hívtam édesapám, hogy sikerült terítékre hoznom egy sutát:)

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.11.09, 17:22 | Üzenet # 10
Hivatásos vadász
Köszönjük a történetet és gratulálok a sutádhoz. Kövesse még sok! smile

BigBuckHunterDátum: Csütörtök, 2013.01.03, 21:18 | Üzenet # 11
Hivatásos vadász
Azt elmúlt héten dám tarvad vadászatára adódott lehetőségem. A terültre kiérve nemsokkal egy dámbika csapatba botlottunk, majd a leshelyhez érve egy gímbika rudli fogadott minket a szórón. Rövid várakozás után egy 3-4 év körüli dámbika váltott ki az erdőből, érdekes látvány volt ahogy agancsával elkezdte csapkodni az automata etetőt. Hamarosan kijött még egy kanalas bika is. Már erősen sötétedett amikor egy róka kocogott ki a sűrűből, de valami gyanús lett neki így épp bőrrel megúszta a találkozást. Már jócskán besötétedett amikor egy nagyobbacska kan jött ki a szóróra és hangos röfögéssel elkergette a dámokat. Nemsokkal ezután egy konda közeledett felénk, de mivel disznót nem lehetett lőni (a kilövési terv már teljesítve volt), ezért jobbnak láttunk ha eljövünk haza. Bár a vadászat végén semmi nem feküdt a terítéken, azért élménydús estében lehetett részem. Majd legközelebb!

TiborDátum: Csütörtök, 2013.01.03, 21:46 | Üzenet # 12
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Szép este lehetett. Igazad van majd legközelebb, hisz nem akkor jó csak a vadászat, ha dörren a fegyver biggrin

szaszaDátum: Péntek, 2013.01.04, 19:39 | Üzenet # 13
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
Sziasztok. Nem rég jöttem be réce vadászatból. Húzás volt rendesen de sajnos elég magasan voltak azért 2 duplát elengedtem de hiába. Holnap hajnalba lehet kimegyek lesre hátha látok valamit, és esetleg Diána is mellém áll.

TiborDátum: Szombat, 2013.01.05, 00:59 | Üzenet # 14
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Írd meg feltétlenül, hogy volt-e valami! Folyón voltál kacsázni? Libák járnak felétek?

BigBuckHunterDátum: Csütörtök, 2013.02.21, 21:42 | Üzenet # 15
Hivatásos vadász
Üdv! Ma kijutottam kicsit vadászni. Délután esett néhány centi hó, igazi vadászidő volt. Őzeket láttam, de lövési lehetőség nem kínálkozott. Ismét csodálatos arcát mutatta a téli erdő. Majd legközelebb!

Keresés: