Ki volt vadászni?
|
|
Viktor | Dátum: Kedd, 2013.10.08, 14:55 | Üzenet # 256 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 180
Állapot: Offline
| Jó nagyot Urak. A folytatás sem sokkal jobb. Este balra tőlem egy megkezdett aratásban lévő kukoricatábla mögöttem egy búza vetés szemben velem sás kb 30m széles völgy hosszan húzódó szembe lévő oldal sás ami aztán völgy emelkedésével erdő sáv majd völgy oldala kukorica. A szemben lévő sásban keltek fel a disznók és vonultak az erdőben majd pedig a szembe-jobbra lévő kukoricában kötöttek ki aztán pedig húzódtak felfele. Szóval esélytelen volt. Másnap reggel az aratásban lévő kukoricához mentem nem fejezték be így míg ott voltam ki nem jött semmi. Tegnap este síri csend olyan amiben mostanában még nem sikerült ülnöm sehol egy nesz sehol egy roppanás ott velem szemben 300m en túl nagy erdő a 300- a lesig kukorica tábla mögöttem erdő még a szemben lévő erdőből sem váltott be semmi. Ma reggel őzek szórakoztattak. Este folytatás csak már lassan nem tudom hova üljek..... Szél sem a legjobb. Ötletekből is lassan kifogyok pedig disznóból, szarvasból is van mert nyomok mindenhol vannak frissek is öregek is. Csak valahogy nem sikerül velük összefutni. Laci látom nektek is kijut a jóból! :/
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2013.10.08, 15:08 | Üzenet # 257 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
| Majd este! Egy kalappal! Várjuk a további fejleményeket.
|
|
| |
Viktor | Dátum: Kedd, 2013.10.08, 15:16 | Üzenet # 258 |
Hivatásos vadász
| A leszakadt ülőket tartóról jut eszembe tegnap megnéztem egy lest attól nem messze ahol a tegnap előtt este ültem a dombtetőn. A les körül majd 1,70 magas csalán semmi kaszálás. Létrán nem látni a fokokat mert úgy felnőtte valami futó növény némi szederrel vegyesen.... egy másik helyen ami megtetszett és vadászom is rajta földnyelv csúcsán van. jobbra tőle völgy végéig egy szakadásos akác erdő völgy túl oldala szántó balra mögötte szántó lent sűrűn benőtt patak és völgy bal oldala teraszos művelésű földnyelv vége pedig fél méteres gaz kökény bokrokkal szederrel tarkítva. Kutya nem vem vadászott rajta mert gaz miatt nem mentek fel. Csináltam hozzá közel 100m hosszú cserkelő utat és egy nyiladékot hogy ha a könnyebb biztosabb lövés reményében, és a völgy túl oldalába kb 80m re a lestől vad szilvák tövébe pedig egy sózót szóróval karöltve saját erőből etetve. Na azóta használja más is fedetlen les és arra nem képesek, hogy az ülőkét felállítsák hanem úgy hagyják ahogy. ültek rajta... had essen rá az eső.....
|
|
| |
szasza | Dátum: Kedd, 2013.10.08, 16:01 | Üzenet # 259 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Szia:Viktor! Ez nálunk is jellemző eset, fáradságot nem veszi némelyik sporttárs, hogy kikaszálja a les környékét de ha te megcsinálod akkor márt mindjárt oda ülnek. de a legborzasztóbb az mikor utána még megmagyarázza, hogy ő nem így csinálta volna. na ilyenkor áll a szőr a hátamon. ma este tervezem a kiülést. Mindenkinek kalappal.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Kedd, 2013.10.08, 17:55 | Üzenet # 260 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Mi most minden szórónkhoz az utat úgy kitakarítottuk a hétvégén, hogy a kocsi oldalától legalàbb fél-fél méterre semmi nincs. Este cserkeléskor kiváló lehetőséget nyújt a vadászathoz. Nem kell attól tartani, hogy beleakadsz a fáról lelógó szederbe vagy megbotlasz az úton lévő faágban. Igaz, hogy hihetetlen nagy meló volt. Mert kb 1-1,5 km hosszan kellett takarítani, de ha belegondolok, hogy vendég hívásakor nem sül le a bőr a búrámról, mert gondozott a terep... Egy kalappal a kimenőknek!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Szerda, 2013.10.09, 10:57 | Üzenet # 261 |
Hivatásos vadász
| Üdv mindenkinek! Tegnap este is mint általában kicsaltam jó barátom és mondhatni a mentorom aki egyben a vadászmester is. Az ő autója táppénzen úgyhogy most én vagyok a soros. Odaértem hozzá mondja, majdnem nem jött mert úgy fáj a lába, de azért eljön. Beírtunk kiszállás előtt mondom neki aztán ma lőjön valamit, válasz áh ma nincs kedve lehet alszik egyet a lesen. Jól van mondom ha megunod csörögj azt megyünk. El megyek a kiszemelt helyemre az autót kb 600m re tettem le. Épp szállok ki erre hallom lövés és talál is. Első körben arra gondoltam, hogy a közelben lévő riasztó ágyú folytatom gondolatom de ez nem az volt... tuti, hogy lövés és felőle jött, erre csörög a telefon. Ő hív mondja már lőtt egy malacot mindezt este 18 körül. Ettől függetlenül még felültünk. Ismét csak őzekkel találkoztam fél 9 körül elkezdett kavarogni a szél be is jöttünk. Itthon megitattuk malacot aminek meg is lett a következménye.... azt nem részletezem hajnalban kimentem cserkelni egyet, egy szarvasok által látogatott területre, természetesen csak őzekkel találkoztam. Aztán pedig visszafele kitakarítottam azt a susnyával benőtt lest. Este ismét folytatás.
|
|
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2013.10.09, 20:49 | Üzenet # 262 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Ma megint kint evett a fene, de semmi. Itthon esett, illetve csepergett. Fölhívom a vadászmestert, esik-e ? Mondja: nem, na akkor kifele. Vadászház beíró vissza és letérek a földútra. Közben hivom a vadászmestert mit csinál, mondja a kaptárakat babrálja. Kérdezem kijön-e velem? Válasz: szívesen. Mivel útba esik, fölveszem kiautózunk, üldögélünk, elered az eső. Visszaülünk az autóba , hogy ne ázzunk meg. Eláll az eső kiszállunk hallgatózunk de semmi. Megint elered az eső, beszállunk. Egyre erőteljesebben kezd esni, majd ránk is sötétedik. Nem látunk tovább, hazafele. Ennek a tulaját hajtom másfél hónapja. Mivel már látták is, 8-9 kg közötti bika.
|
|
| |
szasza | Dátum: Szerda, 2013.10.09, 21:27 | Üzenet # 263 |
Hivatásos vadász
| Jó estét. Tegnap este kiültem egy kukorica tarlóra amiben van egy darab maszek kukorica még lábán. Szépen telt múlt az idő Negyed 10 tájékán hatalmas ág roppanás szembeni erdő sávban. Nyúlók a távcsőért keresem pásztázom a tájat. semmi. Kis idővel kicsit lejeb megint neszelés. De semmi. Rá kb fél órájára meg pillantottam a zaj okozóját egy szarvas tehén váltott ki tőlem úgy 120 150 m re. Szépen elballagott a tarlón nem jött bele a kukoricásba. De a serte vadak is elmaradtak. leszálltam és el ballagtam haza felé. azért nyugodt voltam mert láttam vadat. Laci neked meg kitartást meg lesz a z a bika.
|
|
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2013.10.09, 21:58 | Üzenet # 264 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Szorul a " hurok":)))))
|
|
| |
Viktor | Dátum: Csütörtök, 2013.10.10, 07:55 | Üzenet # 265 |
Hivatásos vadász
| Jó reggelt! Kalappal a bikához Laci. Hasonlóakat Láttam én is tegnap. Itt is esett egész nap. Ma reggel 5 re beállítottam az órám felkeltem kinézek az ablakon kint tejföl így visszafeküdtem majd este rá próbálok!!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2013.10.10, 17:04 | Üzenet # 266 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Egy kalappal Urak! Igazi vadászidő lett így délutánra.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2013.10.10, 21:08 | Üzenet # 267 |
Hivatásos vadász
| Holnap vár a Bakony! Remélem összefutunk valamivel! Mindenkinek egy kalappal hétvégére.
|
|
| |
Viktor | Dátum: Péntek, 2013.10.11, 20:27 | Üzenet # 268 |
Hivatásos vadász
| Tegnap este és ma reggel is csak őzek voltak. Tegnap volt némi remény mert már világosban eszeveszettül riasztottak az őzek de a sertések úgy gondolták más irányba indulnak esti körútjukra....
|
|
| |
szasza | Dátum: Vasárnap, 2013.10.13, 16:54 | Üzenet # 269 |
Hivatásos vadász
| szia:Tibor! Mi újság a Bakonyba? sikerült valamit elejtened? Hozzáadva (2013.10.13, 16:54) --------------------------------------------- Szia: Laci! Mi újság a bikával? láttad azóta? Vagy tán márt terítékre hoztad?
|
|
| |
Tibor | Dátum: Hétfő, 2013.10.14, 17:43 | Üzenet # 270 |
Hivatásos vadász
| Jót vadásztunk. Lőni nem sikerült semmit, de ez a vadászat értékét nem befolyásolta. Jókat beszélgettünk. Láttunk 5 őzet, 1 szarvast, 3 rókát 1 mosómedvét és 6 szalonkát! Gyönyörű helyeken voltam! Még elég nagy a takarás, de már sárgul a lomb. Szép színes minden. Felétek miújság?
|
|
| |