Szerda
2025.01.15
07:11
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
LaciDátum: Hétfő, 2013.10.14, 20:01 | Üzenet # 271
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Hát, sajnos, nem hoztam terítékre! Csak a nyomaival találkoztam megint. Vasárnap reggel egy vidéki autóbuszjárat majdnem elütötte, az utolsó vélt helyétől vagy 6 km-re. Tegnap és ma is kint voltam, semmi érdemlegeset nem találtam, viszont kisebb bikának a nyomait láttam egy erdőszéli kukoricás szélében. Sajnos még mindig lábon van a kukorica az erdő körül, így még bárhol elrejtőzhet. Reményeim szerint a héten megkezdődik ott is az aratás. Remélem, találkozom vele.

ViktorDátum: Szerda, 2013.10.16, 19:36 | Üzenet # 272
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
Jó reggelt mindenkinek. Kijárok szinte minden este és hajnalban elkerülnek a sertések, szarvasok. Őzeket látok de őket nem szeretném bántani erős fiatal suták erős iker vagy egyes gidákkal. Tegnap hallottam disznókat de nem akaródzott nekik kijönni a sűrűből dióztak, meg már kezdődik itt is a búgás. Aratás már megkezdődött fogy a takarás majd meglátjuk............

Hozzáadva (2013.10.16, 19:36)
---------------------------------------------
Szevasztok!! Pont jókor jött ez az eső, nem aratják a kukoricát addig pedig a Nivat is ráncba szedik én pedig rápihenek a közelgő hétvégére!!

TiborDátum: Szerda, 2013.10.16, 20:35 | Üzenet # 273
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
biggrin Szerintem itt is föltartja az aratást az eső rendesen. De én már holnap este kinézek, meg a hétvégén is. Egy kalappal ha mész ki!

ViktorDátum: Csütörtök, 2013.10.17, 15:37 | Üzenet # 274
Hivatásos vadász
Remélem estére kész lesz és akkor támadunk!!! Ma pedig új taggal bővült fegyverszekrény egy 16/70-s FÉG Monte Carloval. Mi véleményetek tapasztalatotok vele kapcsolatban?

szaszaDátum: Csütörtök, 2013.10.17, 18:01 | Üzenet # 275
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
Szia:Viktor. Gratula az új fegyverhez. Sajnos nekem nincs tapasztalatom eme fegyverrel kapcsolatban. Nekem egy orosz 12/76 os Boc sörétesem van egy elsütős csere chokos. nagyon meg vagyok vele elégedve.

Hozzáadva (2013.10.17, 18:00)
Az aratást nálunk is majd csak a jövő héten kezdik, csak néhány helyen vágták  meg a kukoricát, mert azt valami szivar nevezetű szerkezetbe rakják a szarvasmarháknak.

Hozzáadva (2013.10.17, 18:01)
Szia:Laci! mi újság a bikával?

LaciDátum: Csütörtök, 2013.10.17, 19:57 | Üzenet # 276
Hivatásos vadász
A nagyot nem találom de másikat igen . Épp az előbb jöttem haza . Találtam egy bika tehén borjú nyomot egymás mellett. Egy dülőn vezetett a nyom a közepén pedig betért a kukoricába ami mögött nagy tölgyerdő van. szétnéztem az erdőbe de semmi majd holnap megnézem megint és a csapáson fölűlök egy ülcsire. ez valószinű, hogy útjukba esik de majd kiderül.

ViktorDátum: Péntek, 2013.10.18, 08:11 | Üzenet # 277
Hivatásos vadász
Jó reggelt! A niva nem lett kész, de ettől függetlenül kimentem. 3/4 8 kor megálltam a kocsival leballagtam a kiszemelt helyemnél a szembe holdfényben megláttam egy kontúrt a gazban. Nem nagyot így megpróbáltam közelebb osonni az utolsolsó 30m körül elugrottak két őz volt hangos riasztással tudtomra adva, hogy megzavartam őket. Nyugtáztam, hogy disznó nincs.... hallgatózás-figyelés-csend mögöttem szőlő teraszok előttem pedig egy bokros gazos rézsű ami hol sűrűbb hol ritkább gazos az alján pedig erdősáv  és patak. Az utolsó terasz lépcsőjén van valami nagy levelű fa aminek leveleit folyamatosan zörgette a szél. Ami egyszer csak furcsán kezdett zörögni de aztán ismét rendesen. Így nyugtáztam a semmit. Nézelődök tovább pont háttal állok mikor mögöttem úgy 20-30m-re nagy fújtatás röfögés közepette lerongyol egy nagy konda disznó a völgybe. Mire megfordultam már a sűrűben vannak...... ez volt 8-15körül. Önfeledten nekiálltak diózni csigázni. Sűrűből egy malac sem dugta ki az orrát. Később csatlakozott hozzájuk még egy konda közel 60m hosszú szakaszon tőlem 25-40m távolságra ment a műsor 2 órán keresztül. Búgással vegyítve. 11 után sunnyogtam el ők maradtak..... adrenalin igényem pótolták rendesen Este ismét támadok.

szaszaDátum: Péntek, 2013.10.18, 21:14 | Üzenet # 278
Hivatásos vadász
Szia:Viktor! Mozgalmas éjszakád volt ezek szerint.

ViktorDátum: Péntek, 2013.10.18, 22:42 | Üzenet # 279
Hivatásos vadász
Sziasztok. Igen Szasza nem is kicsit. Ma is ott voltak már közeledve a környékről hallottam őket, de elkezdett bekavarni a szél úgyhogy amilyen halkan érkeztem olyan halkan távoztam is.

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2013.10.18, 23:34 | Üzenet # 280
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Kitartás Viktor! Előbb utóbb úgy is elvétik a lépést...  wink

ViktorDátum: Szombat, 2013.10.19, 12:16 | Üzenet # 281
Hivatásos vadász
Jó nagyot! Mostantól nem lesz egyszerű. Reggel kimentem körbejárni a traktorok szétb.....k az utakat, mivel csomó helyen sár ők meg keresztül rajta.... most, hogy szebb az idő az álló kukoricát megtámadták a betakarítók. Elöl kombájn mögötte 4-s eke mögötte pedig a simító gép. sehol egy tarló csal a büdös nagy préri.....

szaszaDátum: Szombat, 2013.10.19, 13:08 | Üzenet # 282
Hivatásos vadász
Sziasztok! ma megkezdődött nálunk az apróvad vadászat. Elmentem, igaz 9 en voltunk és egy jó egészségügyi séta volt 1 db nyúl esett. Hát úgy látom apróvadból is elég siralmas a helyzet. felétek mi újság apróvad téren?

ViktorDátum: Szombat, 2013.10.19, 16:00 | Üzenet # 283
Hivatásos vadász
Egyenlőre terv sincs mert hivatásos vadászunk sincs.... Anélkül meg nem megy, max 1-2 fős bokrászás.  De amikor kint sétálgatok mindig látok fácánt szóval akadna, sajnos kukoricatarlót még csak véletlenül sem hagynak a parasztok így nyulunk az tuti nem lesz.....

LaciDátum: Vasárnap, 2013.10.20, 22:33 | Üzenet # 284
Hivatásos vadász
süldő esett majd megirom:)))

szaszaDátum: Hétfő, 2013.10.21, 12:16 | Üzenet # 285
Hivatásos vadász
Szia:Laci! gratulálok. Várjuk a történetet.

Keresés: