Hétfő
2025.01.13
21:15
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
LaciDátum: Péntek, 2013.07.05, 21:25 | Üzenet # 121
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Talán a jövő héten aratják a buzát.Lesz tarló arra jönnek a rókák. Ennyi.

szaszaDátum: Vasárnap, 2013.07.07, 14:13 | Üzenet # 122
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
Sziasztok: Tegnap este ismét kiültem egy búza tábla mellé, de sajnos semmi. Mostanában elégé elkerülnek a disznók.

LaciDátum: Csütörtök, 2013.07.11, 19:32 | Üzenet # 123
Hivatásos vadász
Még mindig nagy a takarás! Remélem nemsoká elkezdik az aratást.

TiborDátum: Szombat, 2013.07.13, 08:28 | Üzenet # 124
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Múlt héten voltam fönt a Bakonyban. Első este láttunk 3 disznót, 1 lövést tett rájuk vendéglátóm, mert csak az ő fegyvere volt töltve. Sajnos elhibázta. Másnap este láttunk 1 kocát 9 malaccal, de nem lőttünk közülük. Aztán következő este láttunk egy öreg bakot, és egy disznó találkozott a szagunkkal. Morgott és fújt 2-3-t ezután amilyen halkan jött ugyanolyan halkan el is tűnt.
Elég mozgalmas sikerült a hétvégénk. Remélem lesz még ilyen élményben részem.
Mindenkinek egy kalappal!

szaszaDátum: Vasárnap, 2013.07.14, 07:24 | Üzenet # 125
Hivatásos vadász
Szia: Tibor! Elég mozgalmas volt a Bakonyi vadászatod. Mesze volt a disznó amire rá lőttetek?

TiborDátum: Vasárnap, 2013.07.14, 17:41 | Üzenet # 126
Hivatásos vadász
Igen az volt. =)
100-120 méterre futott át egy keskeny kaszált úton a zabba az erdőből.
Neked nem volt semmi mostanában?

szaszaDátum: Hétfő, 2013.07.15, 17:36 | Üzenet # 127
Hivatásos vadász
Szia:Tibor. Sajnos semmi még disznót sem láttam. Ma este megpróbálom hátha valamit látok netán sikerül is valamit terítékre hoznom.

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.07.15, 23:41 | Üzenet # 128
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
Ma terület határon vadásztam. Egy kukorica táblát őriztünk a szarvasok jelentős vámja ellen. Éppen szürkült, amikor megjöttek a disznók, egy babos süldő, egy vörös süldő és egy "fekete" süldő egy koca kíséretében, a mellettünk lévő zabföldre. A baj csak az volt, hogy az már a SEFAG-hoz tartozott, így a 120 méterre csemegéző sertések megúszták ezt a találkozást.  Később a szarvasok is kijöttek, de szerencséjükre ugyancsak az említett területre. A szél ekkor fordult egy kicsit, így hamar kiürült a porond. Szumma szummárum ma este megúszták. Majd legközelebb!  :)

LaciDátum: Szerda, 2013.07.17, 20:26 | Üzenet # 129
Hivatásos vadász
Pénteken kimentünk hátha. A lesről semmit nem lehetett  látni ezért leszálltunk és a tarló sarkában lévő csalitosba ültünk. Már az utolsó lővilág volt, mikor a kukorica széléből előjött egy malac kb 75-80- ra 2-3 mp után vissza a kukoricásba. Hát ez kevés lesz de a keresőt puskára cseréltem ezzel pásztáztam a kukorica szélét. Már kezdett nehéz lenni a puska mikor egy szürke szinű malac jelent meg a szélen de ez már 120-130m kőrűl volt. Ha ismeretlen  helyre űlök mindig bemérek bizonyos pontokat távolságmérővel mert igy tudok viszonyítani. Piros pötty rá durr. Óriási becsapódás ,cigiszünet. Eltelik 10 perc aztán lassan ballagok oda, hogy birtokba vegyem, de malac sehol. Igaz hallottam vagy 10-15m vágtát a kukoricába de az akár másik is lehetett.Telefon cimborák , kijönnek mutatom a helyszínt keressük de se malac se vér. Öten kerestük éjfélig  aztán elkönyveltük a hibázást. Én csak a becsapódást nem értem amit a másik kintülő vadásztárs is tisztán hallott. Mondanom sem kell a kukorica 2.5m magas és kb 10cm-re sűrűn vetett. Azért másnap este csak lehúztam egy 15kg os tepsis malacot ugyanott:))))

TiborDátum: Szerda, 2013.07.17, 20:30 | Üzenet # 130
Hivatásos vadász
Gratulálok! smile

LaciDátum: Szerda, 2013.07.17, 20:34 | Üzenet # 131
Hivatásos vadász
Vasárnap délután összegyűltünk páran és a malackát megsütöttük kemencében mézes sörrel kenegetve, pálinkaágyon sörtakaróval.:)))

BigBuckHunterDátum: Csütörtök, 2013.07.18, 01:23 | Üzenet # 132
Hivatásos vadász
Idézet (Laci)
Óriási becsapódás ,cigiszünet.

Sokszor a hatalmas nagy becsapódások csalókák lehetnek...  

De a lényeg hogy meglett a tepsibe való. Gratulálok! smile

szaszaDátum: Csütörtök, 2013.07.18, 12:15 | Üzenet # 133
Hivatásos vadász
Szia:Laci gratulálok. Hát igen a becsapódási hang néha csalóka. Én is voltam már úgy hogy rá lőttem a disznóra a kukorica szélén, mindenki jó becsapódást hallott de a disznó sehol. Másnap reggel tüzetesebb átvizsgáláskor megtaláltuk az előtt kukorica szárat még a golyó becsapódása is megvolt a földben. Gondolom finomra sikerült a malac sült.

LaciDátum: Vasárnap, 2013.07.21, 21:16 | Üzenet # 134
Hivatásos vadász
Köszönöm a gratulációkat. A malacsült csodás lett, olyan ujszopogatós:))
Na de jelenleg a vadászat szünetel autó építés miatt. Pótkeréktartót kellett készíteni. mert a gumi és felniméret változott. Pótkerék nélkül meg ugye brillírozás. Nemcsak a pótkeréktartót  hanem a hátsó lökhárítót is át kell szabni mert nemfér föl a pótkerék. Vonzatos ez a kerékcsere!:))

Hozzáadva (2013.07.21, 21:16)
---------------------------------------------
Hmm..... Most látom csak Vadőr lettem:)))

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.07.22, 00:52 | Üzenet # 135
Hivatásos vadász
Én már hivatásos vagyok...  biggrin

Keresés: