Ki volt vadászni?
|
|
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.04.28, 19:04 | Üzenet # 61 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Így legyen!
|
|
| |
szasza | Dátum: Szombat, 2013.05.04, 13:51 | Üzenet # 62 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 155
| Szia: Tibor. Igaz vadászként cselekedtél. Igaz kicsit bosszantja az ember a dolog mikor hibáz, de szerintem még midig jobb mint egy sebzés. És esetleg nem kerül terítékre a vad. az ember meg csak őrlődik, hogy túl élte e a lövést. De azt azért ugye tudod hogy sötét éjszaka nem cserkelünk vadra. Ezzel ne érts félre nem kritizálni akarlak. Remélem legközelebb sikerrel jársz kalappal.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2013.05.04, 14:18 | Üzenet # 63 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| szasza, nem kötekedésképpen, de ugye Te se gondolod komolyan, hogy egy vadkárelhárító vadászat során az illető vadász, a rá bízott táblán, de a lesétől messzebb turkáló disznókat tett nélkül hagyja garázdálkodni?! Nyilván egy esetleges rácserkelés lehetősége függ a körülményektől is, de szerintem ebben az esetben Tibor barátunk egyedül őrizte a földet, tehát más vadász nem tartózkodott a biztonsági körzetében, ezért is döntött e vadászati mód mellett.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Szombat, 2013.05.04, 14:20 | Üzenet # 64 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm, igyekszem sikerrel járni. Szerintem, mikor kukoricát őriz az ember akkor rá kell menjen. Hiszen, ha nem tudja meglőni olyan messziről, vagy meg tudná lőni, de nem lehet megfelelően bírálni, valahogyan meg kell akadályozni a kártételt. Ilyen esetekben a távolság lecsökkentésére legalkalmasabb a cserkelés. Igaz, hogy valamelyest közelebb került volna a disznó, ha nem szállok le, mert felém tartott, de így is kitúrt kb. 60-70 méter hosszan egy sort.
|
|
| |
szasza | Dátum: Szombat, 2013.05.04, 17:22 | Üzenet # 65 |
Hivatásos vadász
| Sziasztok. Nem vettem kötekedésnek de az számomra nem volt tiszta hogy a Tibor egyedül ült kint.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.05.05, 12:52 | Üzenet # 66 |
Hivatásos vadász
| Semmi probléma. Amúgy más esetben valóban merész és nagyon felelőtlen vállalkozás lett volna egy hasonló akció...
|
|
| |
szasza | Dátum: Hétfő, 2013.05.06, 10:26 | Üzenet # 67 |
Hivatásos vadász
| Sziasztok: Tegnap este ismét kiültem de most a kukorica vetésre. Turkálás nem volt a földön de gondoltam előbb utóbb felkeresik a vadak.De sajnos nem jött semmi. Pár szem nyulat láttam 23 óra körül úgy döntöttem leszállok és elmentem haza. Most erössen gondolkodom rajta hogy hajnalba kellene kimennem.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2013.05.06, 10:34 | Üzenet # 68 |
Hivatásos vadász
| A kukorica vetésen én sem jártam sikerrel a hétvégén. Egyébként kellemes estém volt, de aznap tudták a disznók hogy hova nem szabad menni...
|
|
| |
szasza | Dátum: Kedd, 2013.05.07, 11:22 | Üzenet # 69 |
Hivatásos vadász
| Hát igen rafinált állatok tudják hogy hol nincs veszély vagy sejtik. De lassan majd tejesedik a gabona és azt is szívesen látogatják. De kitartás azt mondják a régi öregek. Amúgy felétek mi van a szúnyogokkal nálunk még elviselhető a mennyiség.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2013.05.07, 12:48 | Üzenet # 70 |
Hivatásos vadász
| Itt rengeteg van belőlük, de azért egy íjászmaszk + szúnyogriasztó kombinációval el lehet viselni őket.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Kedd, 2013.05.07, 19:47 | Üzenet # 71 |
Hivatásos vadász
| Nálunk borzasztó mennyiség van. Orrba, fülbe, szembe mindenhova repülnek...
|
|
| |
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2013.05.09, 18:28 | Üzenet # 72 |
Hivatásos vadász
| Tegnap napközben fölhívtak, hogy nagyon megtúrták a kukoricatáblát amit őriztem már idén párszor. Kimentem megnézni saját szememmel is. Igaz volt. Egy este alatt mikor nem tudtam kimenni kb 1-1,5 ha-t kitúrtak, pedig már 3-4 leveles állapotban van. Kint is maradtam 24 óráig, de nem érkeztek meg. Utánam egy őr jött, aki reggelig maradt. Nem tudom, hogy sikerrel járt-e. Mintha különleges érzéke lenne a disznóknak ahhoz, mikor kell menni túrni.
|
|
| |
szasza | Dátum: Vasárnap, 2013.05.12, 12:15 | Üzenet # 73 |
Hivatásos vadász
| Szia: Tibor. Hát igen rafináltak, megérzik mikor nincs kint a vadász. Én is jártam márt így volt úgy szét túrták a földet utána oda ültem napokig de utána többet meg sem jelentek. Jókor kell leni jó helyen.De néha váratlan helyen és helyzetben találkozik velük az ember.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.05.12, 20:17 | Üzenet # 74 |
Hivatásos vadász
| Igen. Előfordult már velem is, hogy teljesen váratlan helyen és időben jelentek meg. Voltál kint hétvégén?
|
|
| |
szasza | Dátum: Hétfő, 2013.05.13, 17:12 | Üzenet # 75 |
Hivatásos vadász
| Szia:Tibor! Tegnap este kint voltam de semmi pedig jó időnek ígérkezett, de aztán feltámadt a szél. Egy haszna volt nem voltak szúnyogok. De disznók elmaradtak. Ma lehet újra megpróbálom, de lehet ma szóróra ülök mert a múltkor volt egy szóró amit megdolgoztak.De jó lenne ha csilapodna a szél.
|
|
| |