Hétfő
2025.01.13
07:52
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
TiborDátum: Szerda, 2013.04.10, 16:09 | Üzenet # 46
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Remélem, hogy találkozok a ' Papával' is smile Igen, úgy tűnik a következő szaporulat szép számmal megmaradt a hosszú tél ellenére.

LaciDátum: Csütörtök, 2013.04.11, 17:28 | Üzenet # 47
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Javul az idő. a dagonya azonban még mindig változatlan az utakon.

TiborDátum: Csütörtök, 2013.04.11, 19:12 | Üzenet # 48
Hivatásos vadász
Nálunk már egészen jól fölszáradtak az utak, de amit összejártak traktorral az jó ideig nem lesz járható még.

LaciDátum: Péntek, 2013.04.12, 17:41 | Üzenet # 49
Hivatásos vadász
Hétfőn már jönni akar vadászni Spanyol vendég, úgyhogy nem zavarom a területet nem is megyek ki.

TiborDátum: Péntek, 2013.04.12, 21:24 | Üzenet # 50
Hivatásos vadász
Nálunk nem nagyon erőltetik a bakvadászatot a szezon elején. Majd üzekedéskor talán lesz vendég nálunk is.

LaciDátum: Péntek, 2013.04.12, 22:03 | Üzenet # 51
Hivatásos vadász
A vendég most akar jönni!. A következő vendég pedig 28.-án. Tudod a vendég az vendég.

TiborDátum: Szombat, 2013.04.13, 07:42 | Üzenet # 52
Hivatásos vadász
Persze. Ő eredményessége hozza a pénzt a társaságnak. Nálunk is volt olyan év, amikor május elejére az összes olyan bakot meglőtték, amit eladásra szánt a vezetőség.

LaciDátum: Szombat, 2013.04.13, 08:58 | Üzenet # 53
Hivatásos vadász
Könyv bevéve. Mehetünk vadászházat takaritani.

TiborDátum: Csütörtök, 2013.04.18, 15:55 | Üzenet # 54
Hivatásos vadász
Nincs időm... Nem tudok kijutni. Lassan vetni fognak, már a talaj előkészítése majdnem mindenhol kész. Késésben vannak, éjjel is dolgoznak a gépek. Remélem a vetés megkezdésekor már ki tudok majd menni őrizni.

LaciDátum: Szombat, 2013.04.20, 13:53 | Üzenet # 55
Hivatásos vadász
Szombaton közgyűlés utána dúvadazás a menü.

Hozzáadva (2013.04.20, 13:53)
---------------------------------------------
Szép az idő vendéggel megyünk disznóra:))))

BigBuckHunterDátum: Szombat, 2013.04.20, 17:05 | Üzenet # 56
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
Várjuk a beszámolót! smile

TiborDátum: Szombat, 2013.04.20, 17:25 | Üzenet # 57
Hivatásos vadász
Egy kalappal estére! :-)

LaciDátum: Vasárnap, 2013.04.21, 07:46 | Üzenet # 58
Hivatásos vadász
Későn értünk haza. Sajnos semmit nem láttunk semmit nem hallottunk malacügyileg. Tele vannak a vetések őzekkel még nem is nagyon figyeltek ránk. A lestől 80m- re voltak friss túrások de a készítők nem voltak jelen. Az utak járhatóak habár nagyon össze vannak vágva, nemártana egy gréderezés most. Hát ennyi.

TiborDátum: Vasárnap, 2013.04.28, 18:21 | Üzenet # 59
Hivatásos vadász
Tegnap este ki tudtam menni vetést őrizni. 24 óráig voltam beírva. Egészen nyugodt éjszaka volt. Olyan 22 óra környékén csörtetett valami a búzában, jött a kukoricavetésre... Hatalmasnagy disznó kb 180-200 méterre. Kicsit messze van, de felém tartott gondoltam várok. Félve attól, hogy malacos koca fölszereltem a lámpát majd odavilágítottam. Valami miatt azonban egyszerűen nem láttam a disznót. Amikor lekapcsoltam a lámpát ott volt, mikor föl akkor nem làtszott. Ezt eljátszottam még 2-3-szor, de akkor sem làttam. Addigra kb. 10-15 perce kint volt már a kukoricavetésen, mindenképpen tenni kellett valamit, hogy ne túrjon tovább. A rácserkelés mellett döntöttem. Mikor szabad szemmel sejteni lehetett a testet megálltam és a lőbotra felhelyeztem a puskát. Kontúrja kant sejtetett, de odavilágítottam. Szeme felcsillant, lámpára nem reagált semmit, malac nem volt körülötte. Odalőttem, nagy huppanás hallatszott. Nem a szokványos becsapódás volt, de úgy éreztem eltaláltam. A rálövés helyére érve semmi nyoma nem volt találatnak. Elrugaszkodása után a búzába fordult vissza ezt követően visszakanyarodott újra a vetésre. Követtem nyomát még 300 méteren keresztül, de semmisem utalt arra, hogy találat érte. Bosszantott a dolog, hisz ennél messzebbről és rosszabb körülmények között is lőttem már vadat. De tudom, ha minden vad elfeküdt volna amire rálőttek, már régen nem lenne mire vadásznunk.
Kiléte titok maradt, azonban nagy marja kanra enged következtetni.

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.04.28, 18:53 | Üzenet # 60
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
Köszi a történtet! Megértem ha bosszant a dolog, szerintem mindannyian éreztünk már hasonlót. De tudod csak az nem hibázik, aki nem lő! Mindenképpen értékelendő, hogy olyan körültekintően vizsgáltad meg az állatot, kizárva ezzel egy esetleges "rekord koca" elejtését. Tudom ez most sovány vigasz, de nézd a jó oldalát: Hibáztál, de legalább nem sebeztél. Így jó szerencsével ismét találkozhatsz vele, és ezúttal kijavíthatod a hibát és terítékre hozhatod a vetés szellemét. :)

Egy kis inspiráció a csőszöknek: 

Keresés: