Hétfő
2025.01.13
06:57
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Ki volt vadászni?
LaciDátum: Hétfő, 2013.04.01, 08:30 | Üzenet # 31
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Végre nem esik. Remélem ma kijutok.

TiborDátum: Hétfő, 2013.04.01, 10:33 | Üzenet # 32
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Szalonkázni vagy disznóra?
Itt sem esik tegnap este óta. biggrin

LaciDátum: Szerda, 2013.04.03, 17:46 | Üzenet # 33
Hivatásos vadász
Disznóra persze. :))

TiborDátum: Szerda, 2013.04.03, 19:04 | Üzenet # 34
Hivatásos vadász
:-D Volt valami? Bakok hogy állnak az agancstisztítással?

LaciDátum: Szerda, 2013.04.03, 21:14 | Üzenet # 35
Hivatásos vadász
Hááát az dagonya ami kint van. Nem megyek ki egy darabig az valószínű. Nem győztük megtakarítani az autót. Tegnap este rongyig áztunk. Láttam már letisztított bakot de hogy ebből hogyan lesz vadásztatás azt nem tudom. Lehetetlen kijutni a területre. Azt sem tudom mikor lehet a kukoricát elvetni a sár miatt. Láttam 3 hete kisnyulat szerintem az sem élte ezt túl. Ha pedig a nyúl nem marad meg vannak kétségeim a kismalacok felől is. Nincs élelem a számukra nem zőldűlnek a füvek nem hajtanak a fák ami valahol meglévő élelemforrás lenne. Lesz ennek még böjtje ezután is. Nem lehet a szórókra kijutni még traktorral se, pedig nagyon kellene a kukorica rájuk. Na majd meglátjuk.

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2013.04.03, 23:13 | Üzenet # 36
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
Hidd el, a vadak szívósabbak mint mi. A természet majd csak megoldja valahogy. smile

TiborDátum: Csütörtök, 2013.04.04, 15:24 | Üzenet # 37
Hivatásos vadász
Itt is nagy sár van, bár ahogy kisüt a nap mindjárt kezd felszáradni. Mondjuk még mond esőt a hétre...
Én is láttam már 1 hete letisztított bakot.

LaciDátum: Csütörtök, 2013.04.04, 15:37 | Üzenet # 38
Hivatásos vadász
Délben hívott a vadászmester, hogy kint volt a szórómnál traktorral etetni és a les lábai tiszta sárosak merthogy a disznók ahhoz dörzsölődnek:)))))))))). Mondtam jó csakhogy nem lehet kimenni mert nekem nincs traktorom:((((.

TiborDátum: Csütörtök, 2013.04.04, 15:43 | Üzenet # 39
Hivatásos vadász
biggrin

TiborDátum: Péntek, 2013.04.05, 15:39 | Üzenet # 40
Hivatásos vadász
Tegnap este voltam kint szalonkázni. Láttam 2 szalonkát. Nagy víz van kint és megint esik. Lassan tényleg traktor kell a kijutáshoz. :-\

LaciDátum: Vasárnap, 2013.04.07, 09:27 | Üzenet # 41
Hivatásos vadász
Csónak említettem volt csónak!!!

Hozzáadva (2013.04.07, 08:27)
---------------------------------------------
Szombat délután. Ebéd megvolt, fekvés , TV-nézés , pihike, telefon csöng, barátom hiv, nézzünk ki. Ebbe a dagonyába? hova? dehogy megyek én sehova. Majd begyalogolunk a szóróra. Én? kizárt. Van az vagy 4-5 km, hátizsák , puska cucc én ugyan nem.Ha lönénk is hogyan hozod ki? majd szólunk a vadőrnek zetorral kijön. Részemről nem de ha lősz valamit viszek hagymát meg friss kenyeret a máját megcsinálhatjuk. 7- óra csöng a telefon barátom hív , hogy amit ígértem tartsam be, hozzam azt a friss kenyeret! Csak nem tán lőttél valamit? De de most cibálják a kökényesből kifele 60 kg- os kan. Gyorsan összeszedem magam, irány a Lidl hagyma kenyér ásványvíz stb. Fél 9 kiérek a vadászházhoz, még senki, lecsapatom a kocsimosó placcot a sártól. 9 elmúlt mikor az UAZ beér. A zetor vagy 15 perc múlva. Üdvözlés , gratuláció, zsigerelés, élménybeszámoló. Megtudom, hogy még egy malacka megúszta a dolgot hibázás miatt.Lábas a tűzhelyre , hagyma szeletelés májszeletelés, főzés. Közben a malacot szétszedtük hűtőbe be. Mire minden készen lett 11 is elműlt, éjféli vacsora lett belőle.Gyors mosogatás, irány haza. Délután csak kinézünkbe maradtunk. Merengés: csak ki kellett volna menni. Ami késik nem múlik.

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.04.07, 10:49 | Üzenet # 42
Hivatásos vadász
Idézet (Laci)
Merengés: csak ki kellett volna menni.

Öreg hiba hogy otthon maradtál! smile Majd legközelebb.

TiborDátum: Kedd, 2013.04.09, 22:30 | Üzenet # 43
Hivatásos vadász
Tegnap este sikerült kiülni egyik kedves szórómra. Délután 3-kor mentem ki megnézni a szórót és helyezetem ki kaját. Este 19:15-re értem ki, de addigra mársehol sem volt az étek. A disznók még előttem, teljesen világosban jártak rajta és megettek mindent. Újra megszórtam majd vártam 22 óráig aztán eljöttem haza. Ma gondoltam hamarabb megyek ki, hátha megint korán jönnek a röffencsek. Már 18:32-kor a lesen voltam. Láttam egy érdekes agancsú bakot, aminek bal szára szokványos, jobb szára viszont a szeme mögött lehajlik az orráig. 19:36-kor egy fekete tömegre lettem figyelmes a fűzbokrok alatt a vágásterület szélén. Egy disznó kb 150 méterre. 4-5 percig turkált kint egyedül, majd követte még 2 társa. Ekkor azonban már 200-250 méterre voltak. A lövés szinte lehetetlen volt a közbelógó sok ág, valamint a pontos bírálat hiánya miatt. Egy tiszta sáv felé haladtak gondoltam majd ott elcsípem őket. Elébük cserkeltem, majd jobban szemügyre vettem őket. Távolról is láttam, hogy egyikük elég nagy, de közelről mind a 3-t nagy kocának véltem felfedezni. Ígyhát hagytam őket zavartalanul tovább turkálni. Malacokat ugyan nem láttam velük, de a szórón jócskán volt malacnyom. Valószínű ők járhatnak oda malacaikkal lakomázni.

LaciDátum: Kedd, 2013.04.09, 22:39 | Üzenet # 44
Hivatásos vadász
Hátha holnapra a vonzó illatok a Papát is odahívják vacsorázni! smile

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2013.04.09, 22:43 | Üzenet # 45
Hivatásos vadász