|
Vad és Vadászat
Disznók és disznóságok
| |
Laci | Dátum: Kedd, 2014.07.22, 19:35 | Üzenet # 91 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Állapot: Offline
| Gratulálok!!!!! Nagyon remélem, hogy hétvégén is lesz hasonló jó élmény!!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2014.07.22, 19:44 | Üzenet # 92 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
| Köszönöm szépen! Én is nagyon bízom benne.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2014.07.22, 20:14 | Üzenet # 93 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Csütörtök, 2014.07.24, 09:21 | Üzenet # 94 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
| Sziasztok. Gratulálok! Élmény volt olvasni. Előre is kalappal a nektek hétvégéhez.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2014.07.24, 13:13 | Üzenet # 95 |
Hivatásos vadász
| Köszi! Remélem legközelebb te is tudsz majd csatlakozni!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Szerda, 2014.07.30, 15:05 | Üzenet # 96 |
Hivatásos vadász
| Sziasztok. Aug 8 ahogy megbeszéltük:)! Nem hagyom ki. Hozzáadva (2014.07.30, 15:05) --------------------------------------------- Sziasztok. Ne titkolózzatok már annyira!! Tűkön ülök!!!! RÉSZLETES BESZÁMOLÓT VÁROK!!!! Üdv
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szerda, 2014.07.30, 20:48 | Üzenet # 97 |
Hivatásos vadász
| Várjuk!
|
|
| |
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2014.07.31, 15:39 | Üzenet # 98 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Laci meghívásának eleget téve,július utolsó hétvégéjét nála töltöttem, BBH fórumtagunkkal együtt. (későbbiekbenMárk) Pénteken kicsit megcsúszva indultam el, de fél nyolc után valamivel megérkeztem Berettyóújfaluba. Márk egy órával később vonattal jött. A Katalin fogadóban találkoztunk, itt ismerhettem meg Laci feleségét, Editet valamint Lacit személyesen is. Vacsoráztunk egyet, majd fölkerekedtünk, bepakoltunk a terepjáróba és elindultunk a vadászházhoz. Tervünk szerint hajnali 1-kor keltünk volna, de mire megérkeztünk, közel jártunk éjfélhez, így le sem feküdtünk. Ittunk egy kávét, öltöztünk, beszélgettünk és már indultunk ki vadászni. Kifelé menet egy kölyök róka fogadott minket a nádas szélén. Egy hatalmas tó mellé ültem. Laci Márkkal a tó belsejébe ment volna egy lesre, de ellopták. Így a nádas szélére ültek ők is. Ezen a hajnalon nem láttam semmit, de hallottam, ahogy a disznók elvonultak mellettem a nádasban. Világosodás után megérkeztek értem, majd aludni visszatértünk a vadászházba. Délelőtt 10 körül keltünk, reggeliztünk és vendéglátónk körbevezetett az általa leggyakrabban vadászott területrészeken. Közben történeteket mesélt, hogy mi, hogyan, történt vele az egyes helyeken. Sok nyugodt, idilli helyre kalauzolt el minket. A kocsikázás során jócskán találtunk nyomot, mind disznó, szarvas, őz és egyéb apróvadfaj által hagyottakat. Mikor végeztünk, visszatértünk szállásunkra. Délután Laci vadászcimborái is megérkeztek, velük is megismerkedtünk. Aznap érkezett egy vendégvadász fiával őzbakra. Őket Márk már korábbról ismerte. Miután elindultak vadászni, megettük ebédünket és rövidke beszélgetés után, arra jutottunk, hogy ismét a nádas szélére megyünk vissza. Beiratkoztunk és vártuk, hogy „idő” legyen. Mielőtt kiindultunk volna, megkaptuk a hírt a sikeres bakvadászatról. Mikor megérkeztek az őzzel, terítékre helyezték, én pedig elbúcsúztattam. Az elejtő nagyon örült a kürtölésnek. Eztán mentük elfoglalni leshelyeinket. Most négyen ültük körbe a tavat. Márknak jutott az a hely, ahol hajnalban én voltam. Laci nagyjából 500-600 méterrel odébb vert tanyát, nekem egy les jutott, Laci és Márk között. Sanyi pedig Márkon túl ült. Ezzel a felállással, már a tó szélének elég nagy részét „ellenőrzés” alatt tartottuk. Ahogy a lesen elhelyezkedtem, mindjárt kezdett a hátam mögött mocorogni a nádas. Nem telt sok időbe, mire egyértelművé vált, hogy disznók vannak körülöttem. Elindultak jobbra is, majd balra is a disznók, de mindig rájuk fordult a szél. Amikor másodjára is szél alá kerültek, jó fél órára csönd lett. Mikor újra kezdtek mozgolódni, már egyértelmű volt haladási irányuk, és a szél sem nekik kedvezett. Törték a nádat, már kezdtek elég messze lenni, mikor úgy éreztem, hogy most váltottak ki elém a gátra. Kereső föl, megpillantottam két disznót a gát tetején. Kereső le, puska föl. Nem találtam az istennek se őket. Újra keresőt vettem föl. Már az erdő szélénél játak és be is léptek. „Basszus eltököltem… Lemaradtam róluk…”- morogtam. De hallottam, hogy még volt a nádban disznó és azok is jöttek ki. Keresővel néztem és újra fekete foltok úsztak előttem. Puska vállhoz. Lámpát föl. Villognak a szemek, de nem ugrottak meg. Négyet láttam, az elsőt célba vettem. Durrr! Becsapódás is hallatszott. Ismételtem. Látom, hogy eldőlt, de még emelgette a fejét, aztán 1-2 másodperc múlva elcsöndesedett. Lámpa még mindig fönt volt, a többi pedig, mintha semmi nem történt volna igyekezett az erdőbe. Vendéglátóm korábbi bíztatására, újra célzok, majd elengedem a lövést. Ezúttal nem hallatszott becsapódás. Lámpát égettem tovább, de nem mozdult semmi a gátoldalban. A nádasban recsegés, ropogás, ami szépen lassan elhalkult. Telefonáltam, rövidesen megérkezett Laci és Márk is. Megtaláltuk a malacot. Nagy volt az örömöm. Gratuláció, fényképezés, megérkeztek Sanyiék, gratuláltak ők is. Kizsigereltem a malacot, beraktuk a kocsiba. Igaz, hogy nem volt becsapódás, de azért nézzük meg a másik lövést is, nehogy elvesszen a vad. Pár lépés után vér. De hát a másikat, azt 5 méterrel odábbról vettük föl… Mentünk a vérnyomon, hát a másik malac is fekszik. Ismét gratuláltak, én valahol a fellegekben jártam a boldogságtól!!! El sem akartam hinni. Megint fényképezkedés, zsigerelés, és megyünk a vadászházhoz. Terítékre helyeztem őket és kürtszóval búcsúztattam a két kis malacot. Utána koccintottunk, Sanyika elkészítette a májat. Nagyon jól sikerült. Mikor megettük, visszamentünk vadászni, ugyanoda. Ki-ki elfoglalta a saját helyét és vártuk a virradatot. Még hajnalban láttam két bikát, aztán Laciék jöttek is értem. Visszatérve a faluba, aludtunk egy jót. Mikor fölkeltünk, elkezdtünk pakolni, és útnak indultunk… Mindent összegezve, egy csodás hétvégét tölthettem Körösszegapátiban Laci jóvoltából, amire örömmel gondolok vissza, amíg élek! A hangulat nagyon jó volt, új területet, új vadásztársakat ismerhettem meg. Ha lehetőségem nyílik ismét, szívesen megyek újra! Köszönöm ezt a felejthetetlen élményt Laci!!! :)
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2014.07.31, 16:18 | Üzenet # 99 |
Hivatásos vadász
| Tibor, gratulálok disznókhoz! Laci, itt is szeretném megragadni az alkalmat hogy megköszönjem ezt a csodálatos együtt töltött hétvégét. Remek embereket ismerhettem meg e néhány nap alatt és gyönyörű tájakon vadászhattam. Szóval egy szó mint száz: Köszönöm szépen! :)
|
|
| |
Laci | Dátum: Csütörtök, 2014.07.31, 21:00 | Üzenet # 100 |
Hivatásos vadász
| Ezúton is gratulálok a malacokhoz, és részünkről a szerencse, hogy két ilyen igaz vadászt ismerhettünk meg személyetekben! Ismétlésre felkészülni!!!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2014.08.01, 18:09 | Üzenet # 101 |
Hivatásos vadász
| Na akkor az ígért kép a júliusi kanról:
|
|
| |
Viktor | Dátum: Péntek, 2014.08.01, 18:12 | Üzenet # 102 |
Hivatásos vadász
| Tibi Gratulálok ! Tisztelet a vadnak üdv a vadásznak! Jó volt olvasni.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Péntek, 2014.08.01, 22:46 | Üzenet # 103 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Köszönöm szépen! Alig várom! Gratulálok, szép nagy jószág volt tényleg
|
|
| |
szasza | Dátum: Vasárnap, 2014.08.10, 15:19 | Üzenet # 104 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Gratulálok a disznókhoz Tibor! Laci igazán kitetél magadért és igazán jó házigazda vadász vagy.
|
|
| |
Laci | Dátum: Hétfő, 2014.08.11, 21:50 | Üzenet # 105 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm, köszönöm Hozzáadva (2014.08.11, 21:50) --------------------------------------------- Gyönyörű ez a kan!!!! Még egyszer gratula
|
|
| |
|