Hétfő
2025.01.13
04:39
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Disznók és disznóságok
BigBuckHunterDátum: Kedd, 2013.01.22, 00:02 | Üzenet # 16
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Hát, van az a mondás... kicsi a bors, de erős. Én állítom hogy sokszor a kis .222-es hatására gyakrabban marad helyben a vad, mint ha egy nagyobb, de lassabb kaliberrel lőnénk rá. De ez már egy másik topik témája.

BigBuckHunterDátum: Szombat, 2013.02.02, 15:42 | Üzenet # 17
Hivatásos vadász
Élet a városban... smile

szaszaDátum: Vasárnap, 2013.02.24, 15:38 | Üzenet # 18
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 155
Hát sajnos az éhes állatok sok mindenre képesek.

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.02.24, 16:50 | Üzenet # 19
Hivatásos vadász
tv2 riport - Emberre támadnak a vaddisznók

Bárcsak engem is megtámadnánk az erdőbe... smile

LaciDátum: Vasárnap, 2013.03.24, 20:10 | Üzenet # 20
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
Szerintem nem gyenge a 6.5x55. Én Sakoval lövöm 10.1g-mal. Sok disznó fájlalta már ezt Menekülési táv 50-60m a max. Ha viszont nádas kökényes részhez ülök akkor szivesebben viszek 8x57-et,mert ha visszaszalad nem sok kedvem van mászni a kökényes alagutakban. biggrin

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.03.24, 20:35 | Üzenet # 21
Hivatásos vadász
Szerintem is így van. smile Attól még, mert kicsi egy kaliber lehet vele ugyanolyan eredményesen vadászni mint egy nagyobb kaliberű "ágyúval". Az utóbbi használata talán csak a hajtó és terelő vadászatok alkalmával nyer igazán létjogosultságot, amikor a mozgó célpontra történő lövés mindig bizonytalan, így egy esetleges sebzés estén az jobb vérzést ad egy kisebb kaliberű társánál.

LaciDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:09 | Üzenet # 22
Hivatásos vadász
Múlt hét csütörtök. Barátom invitálására kimentünk a területre, mert a délelőtti szórófelmérésen igen erős disznójelenséget tapasztalt. Ez a szóró egy út végén, egy kökényesbe vágott bemélyedés, mely silóval és kukoricával gazdagon terített. Kiültünk hát rá, hátha megjelennek a csuhások. Én a szóróval szemben kb. 80 méterre az úton maradtam a kocsiban. Barátom a hátam mögötti erdő sarkához telepedett, mivel a csapás onnan is mutatta a szóróra való utat. A sötétedés határáig semmi nem történt. Ekkor egyszer csak látom a keresőben, hogy a kökényesből disznófej bújik ki, de csak 30-40 cm-re a kökényesből, és úgy lopkodja a szóró széléből a kukoricaszemeket. Nem lehetett süldő, mert a siló magassága kb. fél méter volt, és a kökényes még lejtett is befele, kereső le, piros pont felgyújt, szálkereszt rá. A kocsi ablakából, mivel srégen álltam, igen jól sikerült megtámasztani a tükrön a puskát. A piros pont máris ott táncolt a lopkodó csuhás szeme között. A disznó viszont a kökényes alagútba újra visszahúzódott, majd a tőle jobbra lévő kijáraton jelent meg (de csak a feje), és újra kezdte azt a 30-40 centis sávot felenni. Mondanom sem kell, hogy a piros pötty megint a szeme közt. Mindenképpen várni akartam, mert a siló tetején még sok kukorica volt, de az én disznóm nem volt hajlandó csak ezt a - hátratolatós, újabb lyukon kibúvok és feleszem a 30 centit - játékot játszani. Vártam volna, hogy kijjebb jöjjön, hát volt ott még sok finom kukoricaszem, de nem jött. Ezt játszotta velem 20 percen keresztül, majd egyszer a hátrálás után teljesen eltűnt. Úgy gondoltam, nem lövök, csak abban az esetben, ha tökéletesen látom. Ekkorra a lővilágnak teljesen vége lett. Indultunk haza. Konklúzió: Tanulj meg lőni, és tanulj meg nem lőni!

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:20 | Üzenet # 23
Hivatásos vadász
up Gratulálok, hogy meg tudtad tartani a hidegvéred és nem tettél a bizonytalanra lövést. Szerintem ehhez sokszor több kell, mint eltalálni azt a disznót.

LaciDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:36 | Üzenet # 24
Hivatásos vadász
Nemcsak a nemtalálom el izgatott igazán, hanem az ha találok de az visszahuzódik kitudja meddig a kökényesbe,hogyan tudok utánnamenni? Kivel találkozom szemben négykézláb? Hogyan szedem kiszedni onnan? Ezek kavarogtak bennem. Ez is hozzájárult a nemlövökhöz!

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:46 | Üzenet # 25
Hivatásos vadász
Szerintem jól döntöttél. Akkor ő nyert, legközelebb Te fogsz! smile Amúgy mekkora disznó volt?

LaciDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:53 | Üzenet # 26
Hivatásos vadász
Szerintem olyan 90 környéke lehetett.Valószinü hogy kan volt mert egyedül  jött.Hazamenet előtt megnéztük a nyomait,csak ő tapickolt a kökényesbe.Ha koca lett volna akkor azok már ilyenkor kondában vannak, készülnek a fialásra.Szerintem.

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.03.25, 19:56 | Üzenet # 27
Hivatásos vadász
Vagy már kis malacai vannak, amiket még a vacokban hagyott... Szerintem jól tetted, hogy nem lőttél rá.

LaciDátum: Kedd, 2013.03.26, 18:40 | Üzenet # 28
Hivatásos vadász
Más területrészen ismerünk olyan helyeket ahol kocák szoktak kijönni de azokat még csak véletlenülsem bántjuk.Nekem az nem fér bele hogy  kismalacot zsigereljek!

Hozzáadva (2013.03.25, 19:34)
---------------------------------------------
Ma nagyon jó lenne a hold csak ne lenni ilyen hideg meg ne esne a hó, biztosan kint ülnék!

Hozzáadva (2013.03.26, 17:40)
---------------------------------------------
Esik a hó ma sem megyek sehova:((

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2013.03.26, 21:54 | Üzenet # 29
Hivatásos vadász
Mekkora hó van felétek?

LaciDátum: Kedd, 2013.03.26, 22:45 | Üzenet # 30
Hivatásos vadász
3-4 cm. nemelég fagyos az út nem akarom összevágni, mert alul tiszta latyakos pocsolya.

Keresés: