|
Vad és Vadászat
Disznók és disznóságok
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2012.02.17, 22:31 | Üzenet # 1 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| A vaddisznós élmények.
|
|
| |
Zoli | Dátum: Péntek, 2012.05.04, 22:04 | Üzenet # 2 |
Erdőjáró
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 1
| Üdv! Az a helyzet, hogy nagyon szívesem írnék ide de sajnos egyszerűen nem tudok disznót lőni kukorica őrzésben. Jó párszor találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a disznó a bokor alól ugrik el tőlem 10 méterre pedig a szelem jó halkan megyek és nem hallani semmit. Nem tudom mire véljem ezt ott fekszik talán, hogy minél közelebb legyen a kajához? Valaki találkozott hasonlóval. Egy kalappal mindenkinek.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2012.05.04, 22:48 | Üzenet # 3 |
Hivatásos vadász
| Szia!
Azt, hogy a disznó közvetlenül a vetés mellet feküdne, nem tartom valószínűnek, esetleg akkor ha talál ott egy nagyon sűrű, számára kellő biztonságot adó részt, illetve zavartalan a terület. Sokkal inkább arra tippelek, hogy az ácsorgó, figyelő, csendben váró, halkan turkálgató disznót, disznókat ugrasztottad meg. Ez jellemző is rájuk, a vaddisznó nagyon okos állat. Gyakran elő szokott fordulni, főként sokat zargatott területeken, illetve a túlságosan nyílt helyre létesített szórókon, hogy a disznók még világosba érkeznek a közelbe, a les körül visítoznak, de a takarást csak jóval később, órák múltán hagyják el. Ez a viselkedés a kanokra még inkább jellemző, nemegyszer fordult már elő velem, hogy a szórómtól alig 50 méterre ácsorgó disznó több mint másfél órán keresztül állt egy helyeben, majd csak miután mindent rendben talált hagyta el a biztonságot adó nádast. Én azt tudom tanácsolni, hogy ülj föl egy magaslesre, esetleg kisszékre egy a vadak által kedvelt váltó mellé, aztán ha kijárnak a disznók, előbb utóbb a türelem meghozza gyümölcsét. Mi meg várjuk majd a történetet! Egy kalappal!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2012.08.26, 19:31 | Üzenet # 4 |
Hivatásos vadász
| Azt mondják a Balaton körül sok a disznó... Tanúsítom! A várostól alig ötven méterre járt esténként ez a kansüldő a szórómra.
|
|
| |
Tschiga | Dátum: Szombat, 2012.09.22, 12:43 | Üzenet # 5 |
Erdőjáró
Üzenetek: 4
|
Erdőjárás során bukkantunk ezekre a cocákra.Nem nagyon zavartatták magukat. Pécsvárad/Zengő oldalban találkoztunk velük. Idén elég jól elszaporodtak. Mecsekben a többi területen is elég sokat látni belőlük mostanában.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2012.09.22, 12:52 | Üzenet # 6 |
Hivatásos vadász
| Nagyon jó felvétel! Gratulálok! Még augusztus végén voltam kint bikát figyelni a Mecsekben, körülbelül 30 disznót láttam egy este alatt. Sok van most belőlük nagyon.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2013.01.12, 12:31 | Üzenet # 7 |
Hivatásos vadász
| Az elmúlt hétvégén egy nagyon kedves barátom meghívásának tettem eleget, a két nap alatt az ő és családja vendégszeretetét élvezhettem otthonukban, és a vadász terülten egyaránt. Felejthetetlen élmény marad számomra e két nap, egy örök emlék, mely dátumát hallva hosszú évek múltán is egy mosollyal az arcomon eszembe jut: ekkor ejtettem el éltetem második vaddisznóját.
A történet kicsit később, mihelyst több időm lesz.
Akkor beszéljenek a képek:
|
|
| |
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.01.13, 12:24 | Üzenet # 8 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Gratulálok! Szép
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.01.13, 14:42 | Üzenet # 9 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 10:41 | Üzenet # 10 |
Hivatásos vadász
| Tegnap ismét meghívást kaptam egy kedves barátomtól, aminek eredményképpen újabb felejthetetlen élményben volt részem, sikeresen terítékre hoztam életem harmadik vaddisznóját. A vadászokat hívogató hófedte tájon csodálatos volt vadászni, cserkeltünk egyet, majd pedig magaslesre felülve vártuk a szóróra érkező disznókat. A lesről egy vágásterületre lehetett rálátni, amit egy út határolt a mellette lévő akácostól. Ennek a vágásnak a sarkában helyezkedett el a szóró, mely mögött bokros, majd nádas, rekettyés rész kezdődött. A közel másfél órás csendet barátom mondata törte meg: - Kint vannak a disznók a vágásterületen! - figyelmeztetett. - Egy, kettő, ... nyolcan vagy kilencen vannak. Fogd a puskát! - monda, majd hatalmast dobbant a szíven és eluralkodott rajtam a vadászláz. A céltávcsövön keresztül néztem a közeledő süldő bandát, és mivel a hó miatt gyönyörűen láttam a disznók kontúrját, ezért talán kicsit megnyugodtam. Célozgattam őket, volt is ami keresztbe állt, de nem mertem rájuk lőni, mert attól tartottam hogy elcsaphatja a lövedéket egy útjában álló kinincs bokor. - Várj még, úgyis a szóróra jönnek ezek! - nyugtatott barátom. A disznók szépen sorban közeledtek felénk, végig rajtuk voltam, várva a megfelelő pillanatra. A szóró előtt az addig sétáló állatok kocogásba váltottak át, majd beléptek a bokrosba. Hosszúnak tűnő másodpercek következtek. - Kint vannak! - szólt barátom, és már céloztam is a morgó, lökdösődő süldőcskéket. Egy kupacban voltak a sarokban, szercsére pont olyan helyen ahol a havat még nem túrták teljesen össze. Megcéloztam egy egyiket, de belépett elé egy másik, majd egy óvatlan mozdulat, ellép, tisztán látszik, szálkereszt a fején, BUUUUM... Elugranak, egy ottmarad. Rángatózó lábak, idegek játéka. Ismétlek, rajta vagyok még, hátha feláll... de nem, szépen lassan elcsendesedik minden. Vártunk még egy kicsit, majd összepakoltunk és leszálltunk a lesről. Nagyon boldog voltam. Örömmel és tisztelettel léptem oda zsákmányom ravatalához, és éreztem azt a kettős érzést, melyet talán csak a vadászember tudna definiálni. Jót küzdöttünk süldőcském, jót küzdöttünk. Ma én nyertem, holnap talán te fogsz. Köszönöm, amiért életedet áldoztad az én szórakozásomért. A vendéglátóm gratulált, majd a kötelező fotózkodás következett. A zsigerelés bár kicsit még nehézkesen ment, de majd a sokadikra úgy is belejövök.
Egy kedves barát, egy csodálatos havas táj, egy konda disznó... minden ami egy igazi vadászathoz kell.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 11:48 | Üzenet # 11 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Gratulálok! Nagyon szép a téli vadászat hóban!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 13:11 | Üzenet # 12 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm. Az biza'!
|
|
| |
szasza | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 15:38 | Üzenet # 13 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Gratulálok szép disznó jó lövés milyen fegyvert és kalibert használsz?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2013.01.21, 15:27 | Üzenet # 14 |
Hivatásos vadász
| Szia, köszönöm. 30-06-os puskával, Remington lőszerrel lőttem. Univerzális és népszerű, szerintem jó választás.
|
|
| |
szasza | Dátum: Hétfő, 2013.01.21, 22:06 | Üzenet # 15 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Szia:az egy elég jó kaliber mindenes. Nekem kicsit gyengébb van sokan azt mondják rá meggymag köpködő. 6,5x55
|
|
| |
|