|
Vad és Vadászat
Disznók és disznóságok
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2014.02.26, 18:40 | Üzenet # 76 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Állapot: Offline
| Tegnap esti eredmény:
Hozzáadva (2014.02.26, 17:40) --------------------------------------------- Elnézést a képfeltöltésért, a számítógép ördöge... egymás alá szerettem volna...
|
|
| |
Tibor | Dátum: Szerda, 2014.02.26, 22:03 | Üzenet # 77 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
| Gratulálok! Mekkora volt? Agyara?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szerda, 2014.02.26, 22:49 | Üzenet # 78 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Korrigáltam. Gratulálok a disznóhoz! Egy kis story esetleg?
|
|
| |
Laci | Dátum: Szombat, 2014.03.01, 08:58 | Üzenet # 79 |
Hivatásos vadász
| 5 óra körül szerveződőtt a csapat. Elosztottuk ki hova ül. nekem egy erdő közötti szórós les jutott. 7.23- kor megjelent a csuhás a hátam mögött. Átjött mellettem az árkon és elfele távolodott volna. Na ezt már nem vártam meg.Nyűzáskor derült ki hogy az én lövésem a NEGYEDIK volt benne a többi az begyógyult. Azok nem voltak veszélyes helyen. Volt egy kb 3 hetes lövése a jobb hátsó lábában de csak hűst ért lövés volt, csontot nem ért. A korábbiak lapocka felső széle, gerinctüske teteje, amelyből 2 is hiányzott. ezeket túlélte!!!! 14 cm volt a szájába, kicsit horpasz volt de az szerintem a bugás miatt is lehetett.Nyuzás után ill közben a cimborák már vágták a hagymát, mert ugye a májkészités az nálunk hagyomány. Éjfélre be is laktunk rendese. Az utóbbi időben annyi D- vitamint veszünk be, hogy a nyári napsütésre már nincs is szükségünk! :)))))))Hozzáadva (2014.03.01, 07:57) --------------------------------------------- Ja 8x57 KJG 8.23g fültőlövés 120kg lőtáv 50-60m Hozzáadva (2014.03.01, 07:58) --------------------------------------------- Vad szálító rácsom az nincs !!! :)))))))))
|
|
| |
Laci | Dátum: Vasárnap, 2014.03.02, 18:55 | Üzenet # 80 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm szépen:)
|
|
| |
Viktor | Dátum: Hétfő, 2014.03.03, 12:21 | Üzenet # 81 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
| Gratulálok Laci!!! Egy igazi túlélő volt!
|
|
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2014.05.14, 13:43 | Üzenet # 82 |
Hivatásos vadász
| Hát most melléfogott Hozzáadva (2014.05.14, 12:43) --------------------------------------------- Hétfőn este megtört a jég!!!!! Történet később
|
|
| |
Laci | Dátum: Péntek, 2014.05.16, 22:07 | Üzenet # 83 |
Hivatásos vadász
| A sok kijárás meghozta az eredményt. Hétfő megfelelő időnek bizonyult arra, hogy újra zargassam a malactársadalmat. Munka végeztével még lomoltam egy kicsit az autóban, majd kevés rábeszéléssel rávettem páromat is a közös üldögélésre. Kiautózás közben erőteljesen figyeltem a nyomokat, mert az előző napokban tetemesebb mennyiségű eső volt. Jól látszottak a vonulási utak. Egy hátul eső erdőrész kökényes végébe ültünk ki, illetve be a bokrok közé, székre. A nap pont szembe sütött, így már alig vártam, hogy lebukjon, hogy az előttem levő erdősávot is jól lássam. 3/4 8 körül látom ám, hogy a mellettem húzódó kökényes mellett olyan 4-500 méterre egy autó megy el, ami később visszatér, meg is áll, és kiszáll belőle két vadász, de ők a szomszédos társaság tagjai. Megállnak a határmezsgyén, és a mi területünket vizslatják, nem is tudom, miért. Ekkor a távcső jobboldali szegletében - mivel miden ténykedésüket folyamatosan figyeltem - megjelenik futva egy disznó a kukorica tábla közepén és srégen feléjük tart. Közénk ért, és eltűnt a kökényesben. A keresőt le sem teszem, mert ez a helyzet teljesen alkalmatlan lövésre. Mintha ők is észrevették volna a disznót, mert kocsiba szálltak és elmentek. Öt perc sem telt el, és a szomszéd társaság felől 4 lövés hangja jött sorban. Telefon fel, kérdezem a szomszéd társaság vadőrét, mi is ez a háború. Mondja, hogy egy 10 fős kondát riasztottak fel és próbálták legépelni, sikertelenül. Ekkor veszem észre, hogy a kökényesből kiszalad egy disznócska, valószínű keresi a többit. Kereső le puska föl. Kibiztosít - durr. Disznó helyben marad. Erre van is szükség, mert ha visszamenne a kökényes csatornarészbe, akkor hosszú este elé néztünk volna. Újrahúzom a Mausert, hátha valami kósza vendég megint áttéved. Várok egy cigarettányi időt. Minden mozdulatlan, a malac is. Előkaparom a takarásból az autót és a kukoricasorok között tartott kerékkel megyek a malackáért. Kis 40 kilónyi kansüldő. Berakjuk a malterosládába, mert majd arrébb zsigerelünk. Szép este volt.
|
|
| |
Laci | Dátum: Szombat, 2014.05.17, 09:05 | Üzenet # 84 |
Hivatásos vadász
| Köszönöm
|
|
| |
Viktor | Dátum: Szombat, 2014.05.17, 17:25 | Üzenet # 85 |
Hivatásos vadász
| Gratulálok Laci!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2014.05.18, 15:22 | Üzenet # 86 |
Hivatásos vadász
| Laci, ha minden avatar változtatásod mellé jár egy disznó... akkor változtasd meg gyakrabban! Gratulálok! Megmutattad a szomszédéknak hogyan kell ezt csinálni.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2014.05.26, 20:01 | Üzenet # 87 |
Hivatásos vadász
| Egy csodálatos hét csodálatos befejezése! Gratulálok.
|
|
| |
Viktor | Dátum: Kedd, 2014.05.27, 01:05 | Üzenet # 88 |
Hivatásos vadász
| Gratulálok Tibor!!! Ha már fájdalmat okozunk nekik szenvedjünk is meg érte Volt rá példa, hogy 2km-t kellett húzni vizes alul sáros hóban De így szép a vadászat!! Még egyszer gratulálok, élmény volt olvasni a két beszámolót! Kalappal mindenkinek!
|
|
| |
szasza | Dátum: Csütörtök, 2014.05.29, 08:44 | Üzenet # 89 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 155
| Gratulálok Tibor.És neked is Laci.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2014.07.22, 19:24 | Üzenet # 90 |
Hivatásos vadász
| Amikor beültem a terepjáróba vendéglátóm a következővel fogadott: „Tegnap este megkötöttem neked egy disznót.” Hirtelen nem is értettem mire gondol, de hamar fény derült mindenre: Az előző este őzet figyeli volt kint, ám néhány sípolás után a várva várt őz helyett egy termetes disznó jelenet meg a búzatábla szélén. Tökéletesen világosba. Ő azonban túl sok száz disznó ravatalán, kedvesen gondolva rám, a lövés helyett a távcsövet választotta. Reménykedve abban, hogy a sertés megtartva szokását aznap este is időben kivált, erre a helyre ültetett fel engem. Miután elfoglaltam a leshelyem, bizakodva kezdtem kémlelni a tájat. A látvány gyönyörű volt, a pálya valahogy így nézett ki: Egy dombtetőn voltam, melyet búzával vetettek be. Mellettem egy völgy feküdt, kefesűrű erdővel borítva, innen vártam az érkező vadakat. A lessel szemben a búzaföld dombos oldalára tudtam rálátni, kicsit közelebb, úgy 80 méterre a domboldal alja. Vendéglátómnak innen jött ki a kan. További bizakodásra adott lehetőséget a cikcakkos búzaföld képe, mely jól mutatta hogy a disznók már bizony-bizony megkezdték az „előaratást”. Szóval egy szó mint száz, jó esélyekkel vette kezdetét a feszült várakozás. Még jócskán fent járt a nap, amikor a tábla szélén mozgásra figyeltem fel. Egy suta jött ki a gidájával. Szórakoztató látványt nyújtott a gida, miként egerésző róka módjára ugrált a gabonában, mintha csak arra törekedett volna hogy kiélvezze gyerekkorának minden egyes percét. A bohókás őzeket szúnyogok váltották fel, annyi volt belőlük hogy alig győztem elkergetni őket. 9-óra környékén megjelentek a szarvasok is, néhány fiatal bika jött ki, tehenek és borjak. Már csak a disznók hiányoznak… gondoltam magamban. És nem telt bele negyed óra, mikor hallottam hogy ismét reccsen az erdő. Majd valahol megint elpattan egy ág… a rákövetkező pillanatban pedig már meg is pillantottam az első fekete foltot a búza szélén. Kereső fel. Disznó! Hoppá! Jön utána még egy. Ott van a harmadik is. Ezek süldők lesznek. A szemben lévő domboldalra masíroztak ki, ahol bőszen el is kezdték majszolni a terményt. A távcsövet hamar váltotta a puska. Mivel már erősen kezdett sötétedni, megkeresve az egyik süldő kontúrját felkapcsoltam a lámpát. Egy szempár becsillan. Ott a disznó! Belép egy traktornyomba. Keresztben áll. Tyyűű most oda kéne lőni! Azonban ekkor eszembe jutott vendéglátóm kérése:„Csak akkor lőjed, ha fejbe el tudod találni, mert ha visszaszalad a völgy sűrűjébe, akkoronnan nem szedi ki senki.” Az izgő-mozgó disznófej azonban elég kicsi cél volt a 4x-es távcsőben jó 120 méterről, így nem mertem elengedni a lövést. A disznók azonban kezdték megunni a díszkivilágítást… látom hogy megindulnak visszafele az erdő irányába. Húúú a francba! Gyorsan lekapcsolom a lámpát. Kereső fel. Pásztázom a búzát. Nem látom őket. Ezek elmentek. Talán mégis oda kellet volna lőnöm? Nézem tovább a búza szélét. A domb alját. Azzannyaaa! Ott egy fekete folt! Disznó! Nem is kicsi! Puska fel. Lámpa fel. Ez a nagy kan! Félsrégen áll. Szem bevillan. Szálkereszt kicsit mögé. DUUUUURRR. Csend. Mintha lett volna becsapódás is. Vagy csak rosszul hallottam? Talán mintha elugrott volna? De nem hallottam elfutni… Eltaláltam? Elhibáztam? Kétes érzelmek között szálltam le a lesről, és indultam a rálövés helyére. A búzában jó pár letaposott folt volt, sejtettem ha megvan, valamelyikben kell feküdnie. Sorról sorra világítottam meg őket, de disznót egyikben sem találtam. Már kezdtem elbizonytalanodni, amikor hirtelen mozgást hallottam előttem. Olyant, mint amikor valami egy helyben rugdalózik. Még két lépést tettem. És már láttam… ott feküdt előttem életem kanja! Köszönöm szépen vendéglátómnak a csodálatos estét és a felejthetetlen élményt!
Adatok:
Fegyver: Izs 18 MH .308 Win Lőszer: Sako Super Hammerhead 11,7 g Lőtáv: kb. 80 méter Menekülési táv: 0 méter (fültő lövés) Zsigerelt súly: 116 kg
És az agyarak? Azok nem nagyok. 3-4 éves kan lehetett, szóval olyan 14-16 cm-sek lesznek, az egyikből le is van törve egy darab... de nem ez a lényeg. Első disznó trófeának tökéletes.
Képeket csináltam, de az Usb kábelt otthon hagytam, így csak jövő héten tudom felrakni őket.
|
|
| |
|