Szarvasbőgés
|
|
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2012.02.16, 19:31 | Üzenet # 1 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| A szarvasbőgéssel kapcsolatos élmények, tapasztalatok topikja.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szerda, 2012.09.05, 19:10 | Üzenet # 2 |
Hivatásos vadász
| Kezdődjék hát! Hol, milyen a bőgés?
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szerda, 2012.09.12, 20:12 | Üzenet # 3 |
Vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
| Hali gondolom már mindenhol bőgnek a bikák.Itt is megkezdődött.Ma voltam is kint egy bika bőgött a közelembe.A probléma az volt hogy nem tudtam hogyan bőgjek vissza neki hogy közelebb tudjam csalni.Ebben kéne egy kis segítség.Szóval hogyan bőgjek vissza egy bikának?A másik kérdés hogy ha délután kimegyek és még nem bőg egy bika sem akkor én el bőghetek egy két szólamot hátha kapok rá választ?A mai cserkelésem végé ugrasztottam szerintem szarvasokat de olyan sötét volt már hogy semmit sem láttam remélem ez még nem olyan baj.Előre is köszi a segítséget:)
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szerda, 2012.09.12, 21:16 | Üzenet # 4 |
Hivatásos vadász
| Szia levihunter!
Azt, hogy rábőgj a bikára csak akkor ajánlom, hogy ha már kellő tapasztalattal rendelkezel a szarvasbőgés terén. A fals hangokkal csak riogatnád őket, zavarnád a bőgést. (Bár kivétel lehet néha a főbőgés, amikor is az megbódult bikák még a hamis "nyekergésre" is bejöhetnek) A területen élesbe csak akkor érdemes próbálkozni, ha már megy nagyjából a dolog. Nem olyan nagy kunszt egyébként alap szintem megtanulni, gyakorláskor érdemes egy tapasztalt vadász segítségét kikérni. Segítségként itt egy videó, de a Letöltések között is találsz hanganyagot.
Hívni pedig csak akkor érdemes, ha már bőg a bika. Itt sikeres lehetsz a bika különböző bőgéseit imitáló hangok utánzásával, esetleg tehén hanggal.
Az ugrasztásról pedig annyit, próbálj mindig odafigyelni, rendszeresen ellenőrizni a szelet, de ha esetleg megugranak, hát ez is benne van a pakliba. Nem egyszerű bikára cserkelni és észrevétlen maradni a mindig éber tarvadak szeme elől. De pont ez jeleni benne a kihívást.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Csütörtök, 2012.09.13, 17:10 | Üzenet # 5 |
Vadász
| Köszi a választ.A bőgés igazából megy mert Homolya László tanított (pont aki a videóban is van).Igazából nem is mertem bőgni de így hogy ő segített most már nincs nagy baj.Sőt még A FeHoVa szarvasbőgő versenyen is elindított szóval nem lehet az olyan rossz:D
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2012.09.13, 18:41 | Üzenet # 6 |
Hivatásos vadász
| Na az príma! Akkor a feladat adva! Ha bőg a bika próbálkozz a hívással, ha válaszol és bejön vagy sikerül rámenned akkor meg aztán csattogjon a fényképező.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Csütörtök, 2012.09.13, 19:46 | Üzenet # 7 |
Vadász
| Na akkor megpróbálkozok majd holnap sajnos ma nem tudtam kimenni De nem baj lesz még időm csak pár napja kezdődött.Ha lesznek képej akkor majd rakok fel Ott egyébként mikor kezdődött?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2012.09.13, 20:15 | Üzenet # 8 |
Hivatásos vadász
| Hát itt is későn kezdtek hangolni a bikák, talán az extrém melegek miatt... de beindult és bőgnek ám rendesen.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Péntek, 2012.09.14, 17:21 | Üzenet # 9 |
Vadász
| Akkor okés.Egyébként ha egy nagy bikával találkozok össze akkor nem lesz gáz?Úgyértem nem fog nekem jönni vagy ilyesmi? Mit csináljak ha egy kicsit jól sikerül a bőgés?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2012.09.14, 17:28 | Üzenet # 10 |
Hivatásos vadász
| Amiatt szerintem nem kell aggódnod! Ha csak nem húzol szarvasbőrt magadra és agancsot a fejedre. Ha esetleg még is megtámadna valami vadállat akkor az utolsó erőddel írd meg a fóruma kérlek!
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.09.15, 11:17 | Üzenet # 11 |
Vadász
| Okés Köszi.Voltam kint de semmit sem láttam.Két bika bőgött de nagyon ritkán aztán egyszercsak elcsendesedett az erdő.Nem tudom mi lehetett én is bőgtem egyszer kétszer de semmi választ nem kaptam rá.Most egy másik helyen hallottam bőgést ott viszont folyamatosan bőg a bika.Majd holnap oda megyek ki. Hozzáadva (2012.09.15, 11:17) --------------------------------------------- Egyébként nem tudom érdemes-e rögön oda kimenni, de azért egy próbát megér.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2012.09.15, 11:53 | Üzenet # 12 |
Hivatásos vadász
| Oda kell menni ahol bőg a bika!
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.09.15, 19:18 | Üzenet # 13 |
Vadász
| Inkább maradok még ezen a részen mert itt is bőg csak ritkán.De meglesz a bika. Legalábbis reménykedek benne Hozzáadva (2012.09.15, 19:18) --------------------------------------------- Na voltam kint.Ahogy kiértem bőgött is egy bika.Gyorsan rábőgtem amire választ is kaptam.Egy kicsit közeledett felém a bika de aztán megállt.Gondoltam elindulok én.Sikerült is bőgött ő is én is.Észrevettem két szarvast egy bokornák mellettük olyan 10 méterre lehetett a bika.De sajnos nem láttam mert egy kisebb facsoport volt előtte.Léptem még kettőt csak arra nem figyeltem hogy az a két szarvas(valószínűleg tehén) engem néz.Annyira el voltam foglalva a bikával hogy megfeledkeztem róluk így ahogy megmozdultam már el is tűntek.Velük együtt ment a bika is.Sajnos elrontottam.Szerinted érdemed holnap ugyanerre a helyre kimenne?Vagy hanyagoljam egy kicsit?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2012.09.15, 19:55 | Üzenet # 14 |
Hivatásos vadász
| Szerintem ha nem hallasz bőgést, akkor ne menj oda. Hagyd egy kicsit megnyugodni őket. Ha rájuk akarsz menni, mindig figyeld a szelet és soha ne hagyd figyelnem kívül a tarvadakat, általában ők a bika vadászatok meghiúsítói...
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.09.15, 20:08 | Üzenet # 15 |
Vadász
| okés viszont ha bőg újrapróbálkozok.A következőnél sokkal óvatosabb leszel.Na majd írom mi volt.Remélem nagyon nnem ijesztettem el őket.
|
|
| |