Hétfő
2025.01.13
02:43
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Suta, gida
BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.02.17, 22:38 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Őz tarvad.

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.02.24, 22:35 | Üzenet # 2
Hivatásos vadász
Egy tél végi vadászat eredménye... smile

Kaliber: .222 Remington

BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.09.28, 21:39 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Köszönöm! Régi emlék már, de felejthetetlen! smile Ő volt a második őzem.

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.01.21, 16:09 | Üzenet # 4
Hivatásos vadász
Tegnap délután ismét kijutottam vadászni. Gyönyörű idő volt és havas táj. Egyszerűen mesés. smile

Mivel gímszarvas kilövési tervből már csak alig van vissza néhány darab, így főként az őzeket és a vaddisznókat vettük célba. Első utunk egy szóróra vezetett, melyhez régi szép emlékek kötnek, itt ejtettem el éltem első vaddisznóját. Halkan cserkeltünk a hegygerincen, a hegyoldalt távcsövezve. Amikor a leshez érkeztünk, láttuk hogy kint vannak az őzek a szórón. Csendben, már amennyire a ropogó hó engedte, felmásztam a magaslesre. Egy gyenge suta gida csipegetett kint, mellette egy jobbacska bak, a többi őz a fák között állt. Leraktam a keresőt és puskára váltottam, majd a céltávcsövön keresztül követtem a tarvadat, várva a megfelelő pillanatra. Amikor tisztán keresztbe állt, rálőttem. A gida ottmaradt.

Lővtáv: 60 méter
Fegyver: Zkk 600, 7x64

Ezt követően egy másik szóróra mentünk át. Mikor megérkeztünk egy bak volt kint, de mivel rossz széllel jöttünk, így hamar elugrott. Elfoglaltuk leshelyüket és vártunk. Fél órája ülhettünk kint, amikor észrevettem hogy kilépett valami a szóróra. Felvettem a távcsövet, hogy megnézzem ki az esti vendég. Egy őz volt az, először azt hittem hogy a bak jött vissza. De ahogy jobban szemügyre vettem, láttam hogy egy suta van kint. Felvettem a puskát és megcéloztam. Kicsit sötét volt már, így megvártam amíg olyan helyre ér, ahol havas a háttér. Amikor jól állt, rálőttem és az őz össze esett. Sajnos a lövés kicsit mellé ment, így pont a gerincét érte a lövedék. wacko

Lőtáv: 50 méter

Mindenkinek egy kalappal! smile

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2013.01.23, 17:32 | Üzenet # 5
Hivatásos vadász
Köszi! smile

szaszaDátum: Szombat, 2013.01.26, 21:23 | Üzenet # 6
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 155
Gratulálok szép teríték.

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.01.27, 22:00 | Üzenet # 7
Hivatásos vadász
Köszönöm.

xthunterDátum: Hétfő, 2013.01.28, 23:53 | Üzenet # 8
Erdőjáró
Üzenetek: 6
Először is Gratula! Érdekelne hogy menyibe megy az őz tar vad kilövése?

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2013.01.29, 00:02 | Üzenet # 9
Hivatásos vadász
Köszönöm. A kérdésedre válaszolva az ár változó, de általában olyan 7000-10000 Ft közé esik a suta vagy gida elejtése. Kedvező vadászati lehetőségeket a vadászaprón találhatsz, vagy akár más vadásztársaság, erdőgazdaság weboldalait böngészve.

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.02.25, 21:28 | Üzenet # 10
Hivatásos vadász
Azért szerencsére a hegyvidéken még lehet hébe-hóba találkozni egy-két őzzel. smile

Ma kint voltam egy kis szezonvégi tarvad vadászaton: 

Kaliber: 9,3x62

LaciDátum: Hétfő, 2013.03.25, 20:20 | Üzenet # 11
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
Gratulálok

BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.03.25, 20:37 | Üzenet # 12
Hivatásos vadász
Köszönöm. smile

LaciDátum: Szerda, 2013.11.13, 21:28 | Üzenet # 13
Hivatásos vadász
Elkezdtük a sutázást. Ma hét vad került teritékre.Nagyon finom a hagymás resztelt máj puha kenyérrel!!:))))))

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2013.11.13, 23:34 | Üzenet # 14
Hivatásos vadász
Gratulálok nektek!  smile Ezek szerint van őz a területen.

LaciDátum: Péntek, 2013.11.15, 16:56 | Üzenet # 15
Hivatásos vadász
Szép napot mindenkinek! Ma reggel 5-kor keltem. Kávézás, miegymás, 6-ra beszéltük meg a találkozót a vadászcimborával. Gyenge autókázás, 3/47-re már a területen voltunk. Alig hagytuk el a falut, 300 méter a szántáson, suta gidájával tallózott. Puska elő, suta 260, gida 280, 2 lövés, 2 vad a terítéken. Krotália, kalapemelés, zsigerelés. Beraktuk az előre elkészített műanyagládába a kocsi hátuljába. Tovább autóztunk, de mintha a tarvadak megérezték volna a dolgot, mihelyst meglátták a kocsit, ezerrel rohantak az ellenkező irányba. Később találkoztunk több olyannal, amit nem állt szándékunkban selejtezni. Egy csatornaparton a nádból egy bak ugrott ki elénk, majd egy suta. A sutát sikerült kivenni. A bak nem akarta otthagyni a sutát, csak akkor futott el, mikor már majdnem 10 méteren belül voltunk. A következőt jó másfél óra autózás után, szintén egy csatornaparton tudtam meglőni, elég hosszasan nézegettem a céltávcsőben őket, mert voltak vagy nyolcan. Ez a suta igen idős volt, leadáskor derült ki, hogy majdnem 18 kg. Többségük torok- és orrbagócsos volt. Májuk és tüdejük hibátlan. Ekkor már dél körül járt az idő, nehezen fértek már a ládában is, ezért úgy döntöttünk, hogy a vadászházhoz vesszük az irányt. Őzek a hűtőbe, máj a hűtőbe, vadkísérőjegy kitöltve, napló beírva, irányhaza, ennyi volt a nap. Még 33-at kellene kivegyünk terv szerint. Ilyen és ehhez hasonló vadászélményeket mindenkinek! Holnap apróvad vadászat!

• Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Keresés: