Finom vadászhúsleves Egy kiló csontos vaddisznóhúst 3.5 l vízben feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hozzátesszük a megtisztított 15 dkg sárgarépát, 15-20 dkg petrezselyemgyökeret, 10 dkg karalábét, 4-5 karfiolrózsát, 1-2 db kelkáposztalevelet, 1-1 zöldpaprikát és paradicsomot, pár szem szemes borsot, sót, szerecsendió-virágszirmot. Lassú tűzön - ne forrjon, csak gyöngyözzön, -megfőzzük, amikor a hús félig megfőtt, hozzáadunk egy megtisztított fácánt. Fedő alatt a húsokat puhára főzzük. Ekkor a levest a tűzről levesszük és kissé kihűtjük, majd sűrű szűrőn átszűrjük. Zsírját leszedjük és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.
Jó étvágyat!