Hétfő
2025.01.13
06:54
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Halat, vadat, s mi jó falat...
BigBuckHunterDátum: Kedd, 2011.05.03, 20:44 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Vadászok konyhája. Vadételek, receptek.
 
BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2011.05.09, 17:24 | Üzenet # 2
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Finom vadászhúsleves

Egy kiló csontos vaddisznóhúst 3.5 l vízben feltesszük főzni. Lassú tűzön főzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hozzátesszük a megtisztított 15 dkg sárgarépát, 15-20 dkg petrezselyemgyökeret, 10 dkg karalábét, 4-5 karfiolrózsát, 1-2 db kelkáposztalevelet, 1-1 zöldpaprikát és paradicsomot, pár szem szemes borsot, sót, szerecsendió-virágszirmot. Lassú tűzön - ne forrjon, csak gyöngyözzön, -megfőzzük, amikor a hús félig megfőtt, hozzáadunk egy megtisztított fácánt. Fedő alatt a húsokat puhára főzzük. Ekkor a levest a tűzről levesszük és kissé kihűtjük, majd sűrű szűrőn átszűrjük. Zsírját leszedjük és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.

Jó étvágyat! smile

 
BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2011.05.09, 17:41 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Vaddisznómáj debreceniesen

12 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és serpenyőben hevítünk. Amikor zsírját kiengedte, kiszedjük belőle a megsült szalonnadarabkákat, a zsírhoz hozzáadunk 8 dkg apró kockára vágott vöröshagymát. Szalmasárgára pirítjuk. 70 dkg vaddisznómájat keskeny csíkokra vágunk, 30 dkg erdei gombát felszeletelünk és a szalonna zsírjába téve erősebb tűzön többször kevergetve fedő alatt pároljuk. Néhány perc múlva 3 pár debrecenit karikára vágva hozzáadunk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével, resztelt szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáteszünk 25 dkg zsenge zöldborsókonzervet. Néhány percnyi együtt főzés után - amikor a gomba és a máj megpuhult - sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

 
BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2011.05.09, 17:55 | Üzenet # 4
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Vaddisznószelet vadász módra

Személyenként 14 dkg vadhúst kiklopfolunk, besózzuk, forró olajban kisütjük. Ragut készítünk hozzá, amelyhez kell 5 dkg gomba, ugyanennyi csirkemáj, ezeket apró kockákra vágjuk. Kell hozzá 2 dkg vöröshagyma, nyáron kisebb paradicsom és paprika, télen lecsó, továbbá 2 dkg füstölt szalonna és 1 dl olaj. A ragut lepirítjuk, kevés borssal, sóval, fűszerpaprikával ízesítjük, majd fél dl vörös borral készre pároljuk. Köretként hasábburgonyát vagy rizst tálalunk hozzá.

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: