Hétfő
2025.01.13
06:10
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Vadászvizsga
BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2012.04.08, 14:43 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Az Állami Vadászvizsgával kapcsolatos kérdések, megjegyzések.

TschigaDátum: Csütörtök, 2012.10.04, 21:09 | Üzenet # 2
Erdőjáró
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 4
Sziasztok! Nagyon megszerettem a kirándulásaim folyamán szerzett élményeim miatt az erdőt vadakat és a vadászok "munkáját". Szeretnék segítséget kérni, mivel az elkövetkezendő években kitűztem azt a célt hogy én is letegyem a vadászvizsgát és részt vehessek benne mert nagyon tetszik/tetszene. Baranyai vagyok és hol hogyan tudom elkezdeni (az összegekkel tisztában vagyok) és a vizsgáról ha tudtok mondani pár biztató szót az is jó lenne! smile Köszi!

BigBuckHunterDátum: Csütörtök, 2012.10.04, 22:14 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Szia Tschiga, jó helyen jársz!

A vizsgáról annyit, hogy én is nemrég tettem le, még nyár elején. Tehát ez első lépés, hogy elmész Pécsen a Petőfi u. 45 alatt lévő Vadászkamara Baranya megyei területi szervezetéhez és ott 10000 forint ellenében bejelentkezel, mint jövendőbeli vizsgázó. A kamaránál minden lényeges információt elmondanak majd, közlik a tervezett vadászvizsgák időpontjait, a költségeket, a tanfolyam idejét és árát. Miután megadtad a személyes adatokat és regisztrálva lettél, 3 hónap felkészülési idő után elmehetsz vizsgázni. A bejelentkezés során érdemes megvásárolni egyben a tankönyv(eket) is. A könyvek vásárlásáról annyit, hogy a régi Vadásziskolát felváltotta az újonnan kiadott Náhlik András: Vadászati ismeretek című könyve, ennek ára 8400 Ft. E tankönyv szükségességéről és minőségéről viták folynak, ebbe én most nem kívánnék belemenni, ami mindenképpen pozitívum, hogy szép képek vannak benne. smile
A tankönyv mellet szerintem ERŐSEN AJÁNLOTT a tesztkönyv megvásárlása. Ebben 1250 kérdés és azoknak válasza található, nagyrészt ebből kerülnek ki az írásbeli vizsga tesztsorának kérdései. A könyv ára kb. 3000 Ft, úgy tudom a kamaránál nem kapható, de Harmónia vadászboltban meg tudod venni. A könyv szükségességét azért is hangsúlyoznám, mert bár lehet hogy kérkedésnek fog tűnni, de segítségével hibátlan írásbelit írtam.
A vadászvizsga 3 részből áll. Egy írásbeli, egy szóbeli és egy gyakorlati részből. Az írásbeli rész során egy teszt sort kell kitölteni, mely 50 db kérdést tartalmaz. Azt mondják ez szokott általában a nehezebb lenni, bár szerintem kellő felkészültség és a tesztkönyv megoldása mellett ez sem okozhat nagy gondot. Ha 40 kérdésre helyesen válaszoltál, átmentél. smile
Ezt követi a szóbeli rész. ( Sikeres írásbeli, de sikertelen szóbeli esetén csak a szóbelit kell ismételni) Itt minden vizsgázó tételt húz, ezeknek kérdései és kidolgozott válaszi itt találhatóak: Szóbeli tételek
A sikeres szóbelit követi a gyakorlati rész, mely a Rücker aknai lőtéren kerül megrendezésre. Itt a vizsgázóknak a megadott találati arány mellett a biztonságos fegyverkezelés szabályait kell bemutatni. Egyébként általában ez a rész szokta a legkisebb problémát okozni. A tanfolyam ideje alatt lehetőség van lövészeti felkészítésre, sőt megfelelő felkészülés esetén eredményes vizsgaként fogadják el, tehát nem kell külön gyakorlati lövészeti vizsgát tenni.
Ha sikerült a vadászvizsga, megkapod a bizonyítványt, azzal kiváltod az éves vadászjegyet, majd pedig elmész a rendőrségre és intézed a fegyvertartás kérelmezését. ( Nem külön fegyvervizsgát tenni, a vadászvizsga tartalmazza azt is!)

Nos kedves Tschiga, remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan. Addig is jó felkészülést és egy kalappal a vizsgára! biggrin

TschigaDátum: Szombat, 2012.10.06, 20:13 | Üzenet # 4
Erdőjáró
Üzenetek: 4
Jaj köszönöm szépen ezt a részletes leírást smile ezzel már sokat segítettél! Így már tisztábban látok mit merre és hol biggrin Köszönöm még egyszer! Mivel nagyon szeretem én is mindent megteszek a hasonló készültség érdekében. smile

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2012.10.07, 12:55 | Üzenet # 5
Hivatásos vadász
Jól van, örülök hogy segíthettem. smile Szurkolok és majd várom a beszámolót hogy sikerült.

xthunterDátum: Kedd, 2013.01.29, 00:12 | Üzenet # 6
Erdőjáró
Üzenetek: 6
Helló! Egy kis segítség a vizsgához: http://www.freeman.eoldal.hu/fenykepek/vadaszvizsga-tetelek-kepekben/

Ha nem vagy lusta(találkoztam olyan ismerőssel:-S) le töltögetni" egyenként akkor itt meg vannak az írásbeli teszt kérdések, biggrin
Remélem pici segítségnek jó! Én ének segítségével úgy gyakoroltam hogy egy lapra fel írtam a számokat, és mellé a betűjelet és le ellenőriztem magam, amit nem tudtam annak pedig utána néztem még egyszer. ( Emellet igaz jártam felkészítő tanfolyamra is, és a vadász vizsga könyvet kölcsön kapva el is olvastam!)
Sok sikert minden leendő vadásznak!!!

• Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: