"Vadászat" fényképezőgéppel
|
|
BigBuckHunter | Dátum: Kedd, 2011.05.03, 21:34 | Üzenet # 1 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Amikor nem a fegyver sül el...
|
|
| |
levihunter | Dátum: Péntek, 2012.02.10, 17:37 | Üzenet # 2 |
Vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 40
| Szerintem fényképező géppel "vadászni" ugyanolyan izgalmas mintha puskával vagy íjjal vadásznánk.Amíg nem teszem le a vadászvizsgát addig én is így járom az erdőt.(természetesen ha meg lesz az íjam gyakorlom az íj megfeszítését a vad közelében,mert nem csak az a fontos hogy pontosan tudunk lőni,hanem hogy ezt a vad közelében is meg tudjuk-e csinálni)Egy természetfotósnak úgy kell az erdőt járni mint egy vadászíjásznak.Itt is jó ha 30 méteren belülre tudjuk a vadat belopni.Legalábbis nekem mindig ez a célom ha fényképezőgépet tartok a kezemben,mert nem profi gépem van így közel kell kerülni a vadhoz.Szerintem ez is egyfajta vadászat.Nektek mi a véleményetek a természetfotózásról?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2012.02.10, 19:20 | Üzenet # 3 |
Hivatásos vadász
| Várjuk a képeidet! Ha nem tudsz valamit a képfeltöltés menetértől segítek.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Péntek, 2012.02.10, 22:04 | Üzenet # 4 |
Vadász
| Oké igazából olyan sok képen nincs.De most már újra előkapom a gépemet és ha lesz több felrakom azokat is.Ha nem baj már csak holnap töltöm fel mert ezen a gépen nincsenek rajta.Egyébként az egyiket már régebben elküldtem neked is.
|
|
| |
|
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 15:44 | Üzenet # 6 |
Vadász
| Szép képek.Az 5. képnél milyen messze volt tőled a szarvastehén?Ja és milyen géppel csináltad?
|
|
| |
pnorbi | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 18:32 | Üzenet # 7 |
Erdőjáró
Üzenetek: 7
| Quote (levihunter) Szép képek.Az 5. képnél milyen messze volt tőled a szarvastehén?Ja és milyen géppel csináltad?
Úgy 10 méterre. Fuji Finepix S1800
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 20:14 | Üzenet # 8 |
Vadász
| Biztos izgalmas pillanatok voltak.Nekem Fuji Finepix S 5700-am van. Hozzáadva (2012.02.11, 19:14) --------------------------------------------- Egyébként Balassagyarmaton laksz?
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 20:42 | Üzenet # 9 |
Hivatásos vadász
| Szép fotók! Nekem a második kép tetszik a legjobban. Norbi, így tovább!
|
|
| |
levihunter | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 22:13 | Üzenet # 10 |
Vadász
| Igen a második is nagyon jó.Érdemesebb lenne egy komolyabb felszerelésre összegyűjteni.Egyébként hogy csináltad a képeket?Úgy értem automata beállítással vagy magad állítottad be a rekeszt,záridőt stb.
|
|
| |
pnorbi | Dátum: Szombat, 2012.02.11, 23:37 | Üzenet # 11 |
Erdőjáró
| Először is, igen, Balassagyarmaton lakom.
Na igen. Érdemes lenne egy komolyabb cuccot venni. Majd talán nyáron beruházok valamire.
Mivel a 20-30 km-es túrák alatt nem jut idő az állítgatásra, ezért auto módban fotózom.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Vasárnap, 2012.02.12, 10:03 | Üzenet # 12 |
Vadász
| Nyáron én is veszek egy komolyabb cuccot.Igen lassabb lenne a túra ha minden fényképezésnél új beállítással fotóznál,de sokkal jobb,élesebb fotókat tudnál csinálni.Ha érdekel a téma,tudok segíteni a beállításokban.Sokat foglalkoztam ezzel a részével a fotózásnak.Viszont a gyakorlatban nem sűrűn használhattam a megszerzett tudást mert keveset jártam az erdőt.Most hogy később sötétedik hétköznaponként is kijárok majd
|
|
| |
pnorbi | Dátum: Vasárnap, 2012.02.12, 10:31 | Üzenet # 13 |
Erdőjáró
| Quote (levihunter) Nyáron én is veszek egy komolyabb cuccot.Igen lassabb lenne a túra ha minden fényképezésnél új beállítással fotóznál,de sokkal jobb,élesebb fotókat tudnál csinálni.Ha érdekel a téma,tudok segíteni a beállításokban.Sokat foglalkoztam ezzel a részével a fotózásnak.Viszont a gyakorlatban nem sűrűn használhattam a megszerzett tudást mert keveset jártam az erdőt.Most hogy később sötétedik hétköznaponként is kijárok majd
Nem az a baj hogy nem értek hozzá,hanem az időhiány. Meg az, hogy ha pl. vadat látok, gyorsan kell cselekedni, megintcsak nincs idő állítgatni.
|
|
| |
levihunter | Dátum: Vasárnap, 2012.02.12, 11:12 | Üzenet # 14 |
Vadász
| Na igen.Ez nekem is nagy probléma.Az idő az nálam is keresztbe tesz. Amikor a vadakat lesről próbáltam fotózni előre beállítottam és ha jött a vad csak kattintani kellett(de télen nem sok időm volt majd most). Cserkelésnél is alkalmazható bár ott nem mindig jöhet össze.Próbáld ki így hátha...
|
|
| |
pnorbi | Dátum: Vasárnap, 2012.02.12, 12:12 | Üzenet # 15 |
Erdőjáró
| Na, de mostmár lássunk 1-2 képet tőled is!
|
|
| |