Hétfő
2025.01.13
02:29
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Receptek
BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.02.17, 22:02 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Receptgyűjtemény. smile
 
TiborDátum: Szombat, 2013.01.05, 18:25 | Üzenet # 2
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szalonka étel:
Személyenként 1 szalonkát megpucoljuk, megtisztítjuk.
A madarakat átkötjük keskenyre szelt angolszalonnával.
Forró zsírban kb. húsz-huszonöt percig sűrűn locsolgatva sütjük. Ekkor a madarakat eltávolítjuk a zsírból.
Kis fej vöröshagymát megtisztítunk, picire vágunk, a zsírban megdinszteljük. Beledarálunk 2-3 szegfűszeget, belereszelünk egy kis citromhéjat, megsózzuk, megborsozzuk, majd a kapott mártást szalonkákra öntjük.
Rizzsel, burgonyakrokettel tálaljuk.

Ezt a receptet már kipróbáltam tudom ajánlani mindenkinek, mert nekem nagyon bevált. Igazi ínyencség. (főételnek kicsit kevés).
 
BigBuckHunterDátum: Szombat, 2013.01.05, 18:31 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Ez jól hangzik! Ha van rá lehetőségem mindenképpen kipróbálom. Remélem meglesz majd hozzá az "anyag". rolleyes
 
TiborDátum: Vasárnap, 2013.01.06, 11:49 | Üzenet # 4
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Ha kipróbáltad szólj! Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
 
TiborDátum: Vasárnap, 2013.01.20, 12:28 | Üzenet # 5
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Vaddisznómáj-pörkölt
Hozzávalók:
sertésmáj - 30 kg-os süldő mája elegendő 2-3 főnek-
(nem azonnali elkészítés esetén a májat tálban, víz alatt hűtőben tárjuk, különben kiszárad)
zsír
vöröshagyma - kb. 4-5 fej-
darált pirospaprika
bors
majoránna
só (de csak evés előtt)
Elkészítés:
A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A májat lehelet vékonyra szeljük. Lábosban, zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a májat. Megfűszerezzük,őrölt paprikát (ízlés szerint csípőset is), borsot, majoránnát hozzáadjuk és összekeverjük. Miután ezt megvolt, várjuk hogy kezdjen rotyogni. Ha a máj nem száradt ki elegendő levet fog ereszteni. Rottyanástól számított 40-45 percig főzzük, figyelve,hogy az alja oda ne kapjon. Evés előtt sózzuk.
 
BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.01.20, 13:16 | Üzenet # 6
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Már készül is. wink Klassz, majd írok véleményt és teszek fel képet a végtermékről.
 
BigBuckHunterDátum: Hétfő, 2013.01.21, 15:22 | Üzenet # 7
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Köszi a receptet, jól sikerült a máj, nagyon ízletes lett. Bátran merem ajánlani mindenkinek! Bár azt mondják a nagy kocának a legjobb a mája, azért szerintem a süldőét se hagyjuk ott a rókáknak. wink

Na akkor egy kép, hátha valaki kedvet kapna.

 
TiborDátum: Hétfő, 2013.01.21, 18:27 | Üzenet # 8
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Örülök neki, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzést!
 
BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.01.27, 21:56 | Üzenet # 9
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Fácánpecsenye

A fácánt lelövése után néhány napig tollastól szellős, hűvös helyen lógassuk. Ezután szárazon megkopasztjuk, alaposan megmossuk, kívül jól megsózzuk, belsejét száraz, tiszta ruhával kitöröljük, és 1-2 evőkanál tejfölt teszünk bele. Füstölt szalonnát vagy pulykahúst vékony szeletekre vágunk és beborítjuk vele az egész madarat. Hústűvel a fácánra tűzzük, majd vastagon bekenjük fagyos zsírral. Zsírral kikent tepsibe tesszük, gyakori öntözgetés közben pirosra sütjük. Kezdetben a tepsit fedjük be alufóliával és 1-1,5 dl vizet öntsünk alá. A vadhús nagyon kevés zsiradékot tartalmaz, ha nem vigyázunk könnyen kiszáradhat a pecsenyénk.

Jó étvágyat hozzá! smile

 
LaciDátum: Hétfő, 2013.03.25, 21:45 | Üzenet # 10
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szarvasmáj rántva vegyes körettel

Hozzáadva (2013.03.25, 20:45)
---------------------------------------------
Vadászreggeli

 
TiborDátum: Kedd, 2013.03.26, 13:56 | Üzenet # 11
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Jól néznek ki. Ha lesz lehetőségem kipróbálom. biggrin
 
LaciDátum: Kedd, 2013.03.26, 19:12 | Üzenet # 12
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Töltött borjúszelet rántva

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: