Receptek
|
|
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2012.02.17, 22:02 | Üzenet # 1 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Receptgyűjtemény.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Szombat, 2013.01.05, 18:25 | Üzenet # 2 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Szalonka étel: Személyenként 1 szalonkát megpucoljuk, megtisztítjuk. A madarakat átkötjük keskenyre szelt angolszalonnával. Forró zsírban kb. húsz-huszonöt percig sűrűn locsolgatva sütjük. Ekkor a madarakat eltávolítjuk a zsírból. Kis fej vöröshagymát megtisztítunk, picire vágunk, a zsírban megdinszteljük. Beledarálunk 2-3 szegfűszeget, belereszelünk egy kis citromhéjat, megsózzuk, megborsozzuk, majd a kapott mártást szalonkákra öntjük. Rizzsel, burgonyakrokettel tálaljuk.
Ezt a receptet már kipróbáltam tudom ajánlani mindenkinek, mert nekem nagyon bevált. Igazi ínyencség. (főételnek kicsit kevés).
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szombat, 2013.01.05, 18:31 | Üzenet # 3 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Ez jól hangzik! Ha van rá lehetőségem mindenképpen kipróbálom. Remélem meglesz majd hozzá az "anyag".
|
|
| |
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.01.06, 11:49 | Üzenet # 4 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Ha kipróbáltad szólj! Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 12:28 | Üzenet # 5 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Vaddisznómáj-pörkölt Hozzávalók: sertésmáj - 30 kg-os süldő mája elegendő 2-3 főnek- (nem azonnali elkészítés esetén a májat tálban, víz alatt hűtőben tárjuk, különben kiszárad) zsír vöröshagyma - kb. 4-5 fej- darált pirospaprika bors majoránna só (de csak evés előtt) Elkészítés: A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A májat lehelet vékonyra szeljük. Lábosban, zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a májat. Megfűszerezzük,őrölt paprikát (ízlés szerint csípőset is), borsot, majoránnát hozzáadjuk és összekeverjük. Miután ezt megvolt, várjuk hogy kezdjen rotyogni. Ha a máj nem száradt ki elegendő levet fog ereszteni. Rottyanástól számított 40-45 percig főzzük, figyelve,hogy az alja oda ne kapjon. Evés előtt sózzuk.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.01.20, 13:16 | Üzenet # 6 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Már készül is. Klassz, majd írok véleményt és teszek fel képet a végtermékről.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2013.01.21, 15:22 | Üzenet # 7 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Köszi a receptet, jól sikerült a máj, nagyon ízletes lett. Bátran merem ajánlani mindenkinek! Bár azt mondják a nagy kocának a legjobb a mája, azért szerintem a süldőét se hagyjuk ott a rókáknak.
Na akkor egy kép, hátha valaki kedvet kapna.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Hétfő, 2013.01.21, 18:27 | Üzenet # 8 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Örülök neki, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzést!
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Vasárnap, 2013.01.27, 21:56 | Üzenet # 9 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Fácánpecsenye
A fácánt lelövése után néhány napig tollastól szellős, hűvös helyen lógassuk. Ezután szárazon megkopasztjuk, alaposan megmossuk, kívül jól megsózzuk, belsejét száraz, tiszta ruhával kitöröljük, és 1-2 evőkanál tejfölt teszünk bele. Füstölt szalonnát vagy pulykahúst vékony szeletekre vágunk és beborítjuk vele az egész madarat. Hústűvel a fácánra tűzzük, majd vastagon bekenjük fagyos zsírral. Zsírral kikent tepsibe tesszük, gyakori öntözgetés közben pirosra sütjük. Kezdetben a tepsit fedjük be alufóliával és 1-1,5 dl vizet öntsünk alá. A vadhús nagyon kevés zsiradékot tartalmaz, ha nem vigyázunk könnyen kiszáradhat a pecsenyénk.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
| |
Laci | Dátum: Hétfő, 2013.03.25, 21:45 | Üzenet # 10 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Állapot: Offline
| Szarvasmáj rántva vegyes körettel Hozzáadva (2013.03.25, 20:45) --------------------------------------------- Vadászreggeli
|
|
| |
Tibor | Dátum: Kedd, 2013.03.26, 13:56 | Üzenet # 11 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Jól néznek ki. Ha lesz lehetőségem kipróbálom.
|
|
| |
Laci | Dátum: Kedd, 2013.03.26, 19:12 | Üzenet # 12 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Állapot: Offline
| Töltött borjúszelet rántva
|
|
| |