|
Vad és Vadászat
Orvvadászat
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 11:20 | Üzenet # 1 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Állapot: Offline
| Orvvadászat.
|
|
| |
Csabi96 | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 11:20 | Üzenet # 2 |
Erdőjáró
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 7
| Üdv Mindenkinek!
Nos, most felhoznék egy témát ( egyben egy problémát is ), ami nálunk sajnos aktuális, és már sok éve húzódik. A véleményetekre lennék kíváncsi ez ügyben, és arra, hogy ti mit tennétek. Mivel más topikot nem találtam, ahová ez jobban illene, ezért ide írom. Az a helyzet, hogy már évek óta garázdálkodik nálunk egy orvvadász. Az illető bőrszínéről nem szeretnék beszélni különösebben ( ebből már sejthetitek, hogy...). Ez az "ember" már túl van a 60. évén, és már min. 10 éve aktívan tolja a területet bátran, mert ugyanis tudja, hogy mindenki fél tőle. A saját magának elképzelt területrésze egy szőlőhegy feletti erdőkkel körülvett föld. Nagyon jó hely, de nem nagyon merünk felmenni oda, ugyanis az egyik kiskocsmában már többször kiabálta részegen, hogyha meglát bennünket kint még egyszer éjjel, akkor lelövöldöz...A magyarlukafai eset után eléggé be vagyok szarva...Ki tudja, hogy az ehhez hasonló élőlény mikre lehet képes...Cserkelünk holdvilágban apámmal, aztán egyszer csak ránk lő? Na nehogy mááár.... 2011 októberében történt, amikor autóval felálltunk egy magasabban fekvő részre, alattunk volt búzaföld, a disznók ezen váltottak át a kukoricára. A búzaföld közepén van egy kis bokros rész, és oda van "elrejtve" a les. Volt kb éjjel fél 1, amikor az éjjellátóban észrevettünk valakit jó 300 méterrel odébb. Épp felénk tartott, de mivel zöld terepjáróban ültünk holdárnyékban, így nem vett észre. Ha már itt tartok, akkor megemlítem ezt az éjjellátó dolgot is, mert sokan etikátlannak tartják, pedig ilyen esetekben hatalmas segítség!!! Márpedig számolni kell az ilyen esetekkel... Na de visszatérek. Jött a föld közepén holdvilágban végig, megvártuk mit fog csinálni, addig nem lámpáztunk neki oda. A puskát úgy vitte a vállán, mint egy katona. Mikor a föld közepén járt, egy másik területrészen lövés dördült el. Erre megállt, befordult a lövés irányába, és elkezdett telefonálni. A telefon fényét tökéletesen láttuk az infrában. Letette, és tovább ballagott a les felé. Mikor már lépett volna fel a létrára, jól pofán lámpáztuk. Erre megkerülte azt a bokorsort, és iszonyat gyorsan befutott a túlsó földön lévő, még lábon álló kukoricába. Erre hívtuk a vadőrt, aki mellesleg a legjobban fosik tőle mindenki közül. Azt mondta, hogy ne foglalkozzunk vele...Aha...és akkor hagyjuk, hogy odáig fajuljon a dolog h agyonlő valakit?! Ez az eset amúgy nem a saját kijelölt területén történt ( ezt a területet úgy hívják, hogy " Uraim " ), hanem az Uraim alatti nagy fenyves-tölgyes alatt. Amióta megtörtént ez az eset, azóta csak Uraimba jár, de oda bátran. Van egy társa is, de ő tőle nem kell különösebben tartani. Bár persze nem árt az elővigyázatosság... Na akkor megkérdezem amit szeretnék: Ti ilyenkor mit tennétek? Mit tettetek volna akkor, amikor épp ti vagytok a búzatarló felett, és a föld közepén jön végig ez a majom? Mielőtt felhoznátok a rendőrséget, elmondom ezt is: Már 3× megfogták orvvadászat gyanújával, vittek el tőle a 22-től a 8×57ig minden kalibert, de sose lett az ügyből semmi, és ki lett engedve. Mellesleg aki feljelentette, annak a kocsi gumijai bánták a dolgot hónapokig. A lényeg: a rendőrség súg neki...
Ez a kemény magyar valóság. Válaszaitokat várom!
Csabi.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 11:20 | Üzenet # 3 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Szomorú, de sajnos szerintem csak akkor lesz "ügy" az ügyből, ha megint megtörténik a tragédia... Szánalmas emberek vannak. Én tanácstalan vagyok...
|
|
| |
Csabi96 | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 17:27 | Üzenet # 4 |
Erdőjáró
| Én is így látom sajnos. Az alapvető gond az az, hogy a magyar ember érdekét nem szolgálja semmi sem, csak ezek a tetveket kell védeni, az a lényeg. Ebből előbb utóbb hatalmas probléma lesz, és el fognak fajulni a dolgok nem is kicsit. Őszintén megmondom, én már várom, hogy eljöjjön az az idő!
|
|
| |
Laci | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 18:42 | Üzenet # 5 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Szerintem feljelentést kellene tenni ellene a Megyei Rendőrkapitányságon, de előtte jelezni kellene a dolgot az illetékes vadászkamaránál. Gondolom a társaságnak van elnöke na annak kellene ezeket a lépéseket megtenni!!
|
|
| |
Csabi96 | Dátum: Hétfő, 2013.04.01, 23:34 | Üzenet # 6 |
Erdőjáró
| Igen, azóta beszéltünk róla, és bizony ez lesz a következő lépés. Ha az sem segít a helyzeten, akkor semmi sem.
|
|
| |
Laci | Dátum: Csütörtök, 2013.04.04, 15:34 | Üzenet # 7 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Talán most kellene meglovagolni azt a vonalat,hogy a gyilkos orvvadász életfogytot kapott!!!! hátha harapnak rá Megyei szinten.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2013.04.04, 18:36 | Üzenet # 8 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Szerintem is mindenképpen a vezetőségnek kell tenni ebben az ügyben valamit és a bírósági döntés jól befolyásolhatja az ügyeteket.
|
|
| |
|