Hétfő
2025.01.13
02:43
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Céltávcsövek
BigBuckHunterDátum: Péntek, 2012.02.17, 23:43 | Üzenet # 1
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Céltávcsövek.

ViktorDátum: Hétfő, 2013.12.02, 19:55 | Üzenet # 2
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 180
Sziasztok gondoltam megpróbálom felélénkíteni ezt a topikot. Kérdésem a következő. Mi a tapasztalatotok ha van vagy mit hallottatok arról mennyire zavaró ha egy variábeles távcsövön nagyításkor vastagszik a szálkereszt? Válaszokat előre is köszi bajor szálkeresztről van szó.

TiborDátum: Szerda, 2013.12.04, 17:57 | Üzenet # 3
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Szia!
Nekem van ilyennel tapasztalatom. Engem különösebben nem vazar, hogy vastagszik a szálkereszt, mert ritkán változtatom a nagyítast rajta. Majdnem mindig 6-7x nagyításon használom. Kivétel, ha bakot vagy bikát akarok megnézni nagy távolságról, mert akkor néha a 12x-re is fölteszem. Amúgy a típusa Zeiss Diavary 3-12*56T A4-es vil. pontos szálkereszttel.

ViktorDátum: Csütörtök, 2013.12.05, 02:29 | Üzenet # 4
Hivatásos vadász
Szia Tibi értem, köszönöm. Amiről szó van az egy Kahles 3x12x56 os bajor szálkeresztes cső. Az ára is tetszetős és szívesen rámozdulnék. Szürkületijével gond nem lehet azért is érdekel nagyon. Bajor szálkereszt párti vagyok csak az a kérdés, hogy ez esetben mennyi  amit kitakar szálkereszt a vadból nagyobb távolságra való célzás esetén. Neked erről mi a véleményed? Üdv

TiborDátum: Csütörtök, 2013.12.05, 18:47 | Üzenet # 5
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Ha nagy távolságra vadászol és 12x-re állítod a nagyítást, elég sokat kitakar. (legalábbis nekem ez a tapasztalatom a Zeissel) 200 méter fölött egy rókából már jócskán takar. De ha jó áron van és jó is, akkor megvenném, már azért is, mert szerintem ritkán kell olyan távolságra lőni, meg magamból kiindulva lövéshez úgyis max. 7x-es nagyítást használok még olyan nagy távolságokra is. Remélem tudtam valamit segíteni. smile

ViktorDátum: Péntek, 2013.12.06, 02:01 | Üzenet # 6
Hivatásos vadász
Szia Tibi. Igen tudtál valahogy így sejtettem én is. Köszönöm a segítséget! Én sem szoktam feleslegesen tekergetni 7-8x nagyításnál tovább. ha meg nagyon kíváncsi vagyok arra meg ott a kereső :).  Üdv. 

• Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: