Golyós puska
|
|
Tibor | Dátum: Csütörtök, 2013.05.30, 11:46 | Üzenet # 16 |
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 231
Állapot: Offline
| Sok szép élményt "éljetek" meg együtt.
|
|
| |
szasza | Dátum: Csütörtök, 2013.05.30, 12:01 | Üzenet # 17 |
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 155
| Szia:Big. Gratulálok az új szerzeményedhez jó kaliber választás volt Sok sikert hozzá. Hozzáadva (2013.05.30, 12:01) --------------------------------------------- Szia:Laci. Nekem is 6,5X55 Gusztim van. Én Norma vulkánt használok hozzá szintén 10,1 g. Lőttél már vele nagyobb vadat gondolok itt szarvasra? Mert más fórumokon igen fikázzák ezt a kalibert hogy gyenge és kicsi. Én olvastam valahol hogy Svédországba ezzel lövik a Jávorszarvast és ott az Észak csillagának nevezik.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Csütörtök, 2013.05.30, 16:04 | Üzenet # 18 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 478
| Köszi, majd dokumentálom a közös élményeinket.
Laci, mi a véleményed a Sako HH-ról?
|
|
| |
szasza | Dátum: Hétfő, 2013.06.17, 20:20 | Üzenet # 19 |
Hivatásos vadász
| Szia:Laci Megvagy elégedve a Guszti puskáddal? Valami élmény vele?
|
|
| |
Laci | Dátum: Szerda, 2013.06.19, 19:20 | Üzenet # 20 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Tökéletesen ! Mindent meg lehet vele lőni akár 300 fölött is! Nekem csináltatott diótus van alatta. fölötte meg 5x20x50 Nightforce Mildottal. A 10.1 -es Sakot lövöm vele.150 kg- os serte 5m menekölés . Természetesen fűltövön. 150- en vagyok nullán onnan táblázat . A ballisztikai táblázataim a JBM ballistikról veszem, illetve számolom.Ha messze lövök mindig távmérőt használok előtte. Habár egy idő után már igen jól lehet távolságot becsülni. Hozzáadva (2013.06.19, 19:17) --------------------------------------------- Élmény? Hmmmm hát annak nem itt és nem egy oldal kellene:)))))) Hozzáadva (2013.06.19, 19:20) --------------------------------------------- Sakobol a HH-t lövöm szerintem tökéletes munkát végez a vadban. Van vér , van belső munka nem vesztettem el még semmit vele. Javasolni tudom gusztihoz. A nagy lukasztóhoz is ezt használtam eddig de most átálltam a KJG-re majd kiderül.
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Szerda, 2013.06.19, 22:57 | Üzenet # 21 |
Hivatásos vadász
| Idézet (Laci) Élmény? Hmmmm hát annak nem itt és nem egy oldal kellene:)))))) Rendelkezésedre áll minden topik! Ebben a dög melegben jó egy kicsit olvasni.
|
|
| |
Viktor | Dátum: Péntek, 2013.06.21, 10:10 | Üzenet # 22 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 180
| Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek. A múlt héten egy álmot sikerült valóra váltanom. Hosszas keresgélés után végre sikerült megvásárolnom az új puskám egy Tikka T3 hunter személyében 30-06-s kaliberben és balkezes kivitelben. A vicc az egészben, hogy ahány helyen olvastam róla azelőtt mindenhol azt láttam, hogy ugyan azon az áron gyártják mind a jobb mind a balkezes kivitelt. Viszont ahány kereskedésben kérdeztem róla mindenhol legalább 100-120 ezer forinttal drágábban adják mondván a gyártás nehézségei miatt.... ez egy vicc. De végül sikerült tényleg a valódi áron találni egyet. Élményeimet majd megosztom veletek! Üdv
|
|
| |
BigBuckHunter | Dátum: Péntek, 2013.06.21, 13:18 | Üzenet # 23 |
Hivatásos vadász
| Na, szuper! Gratulálok az új szerzeményedhez. Kívánom hogy sok szép élményed legyen vele!
Egyébként én is balkezes vagyok, ezért is volt jó választás az egyszerű tusás billenőcsövű orosz. Amúgy érdekes mert vadásztam már jó pár tolózáras jobbkezes fegyverrel átadás révén, és az egyetlen dolog ami talán nehézkes az a gyors ismétlés. Ettől függetlenül azért majd én is külön balkezes kivitelbe választok tolózárast ha meglesz rá a pénzem. Magyarországon talán a Tikkából és Remingtonból széles balos kivitelben a repertoár, de az is lehet hogy majd egy Blaser Offroad-ot kombinálok össze balosba.
|
|
| |
Viktor | Dátum: Szombat, 2013.06.22, 00:55 | Üzenet # 24 |
Hivatásos vadász
| Eddig jobb kezessel vadásztam. igen a gyors ismétlés problémás így egyszer szabad lőni azt is jól:). álmom volt a balkezes plusz szerelmes vagyok a tikka-ba . Egyébként az enyémet Szlovákiából hoztam. Ha fegyver vásárlásra adod a fejed ajánlom figyelmedbe. Minden Klasszisokkal olcsóbb ott mint itthon.
|
|
| |
Tibor | Dátum: Szombat, 2013.06.22, 08:09 | Üzenet # 25 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
| Sok szép élményt hozzá.
|
|
| |
Laci | Dátum: Szombat, 2013.06.22, 09:04 | Üzenet # 26 |
Hivatásos vadász
Üzenetek: 213
| Sok szép vadászélményt kivánok :)))). Tényleg igaz, itt már nem tudják hol tartanak!!
|
|
| |
szasza | Dátum: Vasárnap, 2013.06.30, 16:20 | Üzenet # 27 |
Hivatásos vadász
| Szia:Viktor! Gratulálok az új fegyveredhez sok sikert és balesetmentes vadászatot kívánok. Kalappal.
|
|
| |
fishraptor | Dátum: Vasárnap, 2013.07.07, 16:27 | Üzenet # 28 |
Erdőjáró
Üzenetek: 2
| Viktor, Szia! Én is kintről a Slovákoktól szeretnék behozni fegyvert,,megírnád nekem a behozatal körülményeit,,mit és milyen papírokat kell intézni,,,köszi!
|
|
| |
Viktor | Dátum: Vasárnap, 2013.07.07, 16:48 | Üzenet # 29 |
Hivatásos vadász
| Szia fishraptor! A történet a következő. Bemész itthon a rendőrségre kérsz egy 16-s nyomtatványt. (nemzetközi behozatali engedély) ezzel vásárolhatod meg a fegyvert. kint mikor megvetted elmentek a rendőrségre ott is papíroztok egyet. ott is kapsz hozzá egy szállítási engedélyt. Ennyi a történet! hol veszed? Dunaszerdahelyről hoztam az enyémet. Ott a boltos megcsinálja a 16-s nyomtatvány fordítását is. Magyar a tulaj! Mindent elintéz. Hozzáadva (2013.07.07, 16:48) --------------------------------------------- Amikor pedig megvetted el kell vinned a puskát pestre megcsináltatni műszaki kártyát azzal pedig a rendőrségre beíratni a nevedre.
|
|
| |
fishraptor | Dátum: Péntek, 2013.07.12, 17:49 | Üzenet # 30 |
Erdőjáró
Üzenetek: 2
| Szia! Köszi szépen az infót,,,de sikerült itthon vennem fegyvereket,,így nem kell kimennem,,,de van aki ki akar menni Dunaszerdahelyre,,szerintem nekik nagyon hasznos az infó!
Még egyszer köszi szépen!
ÜDV a vadásznak!
|
|
| |