Hétfő
2025.01.13
06:42
Belépés
Mini-chat
A nap képe
Holdfázis
Zene

Vad és Vadászat

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
Az erdei szalonka és vadászata
LaciDátum: Vasárnap, 2013.04.07, 11:23 | Üzenet # 16
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Esetleg márka? merthogy egy angolagyas Holland&Holland lakatszerkezetes, legalább 8-as vagy 9- es fával azt látom.

BigBuckHunterDátum: Vasárnap, 2013.04.07, 11:38 | Üzenet # 17
Hivatásos vadász
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 478
Márkát majd később tudok mondani, meg kell kérdeznem a fegyver tulajdonosát.

TiborDátum: Kedd, 2013.04.09, 17:20 | Üzenet # 18
Hivatásos vadász
Üzenetek: 231
Engedjetek meg egy kis élménybeszámolót az idei szalonkaszezonról!
Idén már jó korán, február 28-án találkoztam szalonkával,amit jeleztem is. Azt követően jó párszor kint voltam lesni, de csak 8-án zavartunk föl egyet barátommal cserkelés közben. Ez után március 10-ig várnom kellett, hogy újra láthassak tündérkét. Aznap este láttam 1 cwikket és 3 magányosat. Szép húzás volt. Ez lehetett az első hullám vége, mivel előtte való reggel-este elég sokat láttak a területen. Aztán nem találkoztam velük - ami részben a zord időjárásnak, másrészt szabadidőm hiányának volt betudható-,egészen 19-ig, ekkor láttam 1 cwikket. 23-án barátom eltudott jönni hozzám ismét és láttunk 3 madárkát. Március 24-én azeste folyamán hallottam több szalonkát cippogni, és 2-t láttam.
Március 28-án délután sétálgattam a területen 5 szalonkát keltettem fel. Este ketten mentünk ki és vártuk a szalonkákat. A húzáson hallottam 2 cippogó
madarat, ezek sípra válaszoltak, de nem fordultak rám, és láttam 3 királynőt.
Másnap este,(március 29.) ismét kint ért minket az alkonyat. Nagyon jó húzásban volt részem. 4 cwikket láttam és 1 magányosat, valamint 8-szor hallottam cippogást és 1-szer
korrogást (ezek nem mutatták magukat). Barátom pedig 3 cwikket látott, amik
korrogva-pisszegve repültek, meg hallott még néhányat.
Április 1-jénszintén a szalonkákra várva kint ért minket a naplemente. Cimborámnak ment 1
cwikk és 2 magányos, korrogva-pisszegve. Én hallottam 3-at cippogni és láttam 2
magányosat.
Április 4-én rövidvolt a húzás, de mozgalmas. Bár csak 2 szalonkát láttam, de cippogás
folyamatosan hallatszott. Másik vadásztársunk pedig látott 3 cwikket, amik
cippogva repültek.Április 6-án este a húzás ismételten rövid volt, mindössze 12 perces. Ez alatt az idő alatt láttam 5 szalonkát és hallottam 1-t cippogni. Barátom 4 tündérmadarat látott. Április 7-én mégkimentem utoljára, legelőször említett barátommal, akivel elég sokat jártunk ki egész szezon alatt. Este sajnos nem találkoztunk személyesen az erdők királynőjével. (E környékén mehetett el az utolsó, harmadik kisebb hullám is). A vadászat végén,- régi hagyományokat tisztelve- elővettem kürtömet és elbúcsúztattam a 2013-as szalonkaszezont!

Az idei szezonélményekben és szalonkákban gazdag volt. A kint töltött 20 alkalomból 12-szer láttam szalonkát és nagyon sokat hallottam. Ami kicsit meglepő volt, hogy személyesen egyszer hallhattam korrogást, ugyanis a tündérkék nagyrész pisszegve érkeztek, néhányan pedig hangtalanul. Ennél jobb idényt nem is képzelhettem volna, örülök, hogy részem lehetett benne. Mindenkinek hasonlóanszép idényeket és élményeket kívánok az elkövetkezendő szezonokra!

BigBuckHunterDátum: Kedd, 2013.04.09, 17:51 | Üzenet # 19
Hivatásos vadász
Gratulálok a szalonkákhoz és az igényes beszámolóhoz is!  smile

Ha már itt tartunk én is had ejtsek meg pár adatot. Az idei szezonban 4x voltam kint szalonkára vadászni, mely alkalmak során egy kivételével minden este láttam madarat. Volt mikor csak egyet, máskor négyet, de a hétvégén összesen hetet számoltam meg egy húzás alatt. A szalonka szezonban 4 lövést tettem, ebből egy madár esett le. Fantasztikus húzást tudhatunk szerintem magunk mögött.

Soha rosszabbat!  wink

LaciDátum: Kedd, 2013.04.09, 18:29 | Üzenet # 20
Hivatásos vadász
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 213
Gratulálok smile Szép élmények. Mifelénk elvétve akad. A multkori disznónyom keresésekor keltettem 1 madarat , ennyit is láttam.

TiborDátum: Kedd, 2013.04.09, 21:51 | Üzenet # 21
Hivatásos vadász
Köszönöm szépen! smile Gratulálok a szalonkádhoz.

TiborDátum: Szerda, 2014.02.26, 22:16 | Üzenet # 22
Hivatásos vadász
Megjöttek! Már nekem is sikerült találkozni velük! Majdnem az egész országból jelezték már a nem csak itt telelő szalonkák jelenlétét! Mindenkinek egy kalappal! smile

BigBuckHunterDátum: Szerda, 2014.02.26, 22:51 | Üzenet # 23
Hivatásos vadász
Megy a húzás! Itt vannak! Egy kalappal mindenkinek akinek van rá lehetősége.

• Oldal 2 / 2
  • «
  • 1
  • 2
Keresés: